ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Aralık 2013 Cuma 17:58

Balıkçıların fırtına sonrası istavrit sevinci


Sinop'ta etkili olan kar ve fırtına nedeni ile bir süredir denize açılamayan tekneler sabahın erken saatlerinde açıldıkları Karadeniz'den yüzlerce kasa istavritle limana döndü.
Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsiden umudunu kesen balıkçının yüzünün istavritle güldürdüğünü söyledi.
Fırtına ve kar nedeni ile balıkçıların yaklaşık bir haftadır denize açılamadıklarını belirten Tuncer, "Balıkçılarımız olumsuz hava şartları yüzünden denize çıkamıyorlardı. Bugün denize açıldılar ve ağları istavritle doldu. Hamsiden umudunu kesen balıkçılarımızın yüzü yeniden güldü" dedi.
Hamsi sezonunun kısa süre de olsa balıkçılar için iyi geçtiğini vurgulayan balık komisyoncusu ve tekne sahibi Namık Ünlü, kötü hava şartlarının işlerini aksattığını ifade ederek, şunları dile getirdi:
"Kar ve fırtına nedeniyle denize açılamadık. Bu sene balıkçılık geçen seneye nazaran fena değildi, hamsi boldu. Hamsi erken başladı erken bitti. Normalde eskiden hamsi bu zamanlarda başlardı ama şu anda hamsi ve palamut sezonu kapandı. Şimdi bundan sonra denizde istavrit ve diğer balıklardan nasibimizi arayacağız."
Kasalar dolusu istavrit avlayarak kıyıya dönen balıkçılar ise yaklaşık bir haftadır olumsuz hava şartlarından dolayı limanda beklediklerini, bugün ilk kez "bismillah" diyerek denize açıldıklarını ve istavritin yüzlerini güldürdüğünü söylediler.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER