ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2014 Pazartesi 17:12

Bakanlık önünde eylem

Bakanlık önünde eylem

Vatani görevini yerine getirdiği sırada intihar ettiği iddia edilen askerlerin aileleri Milli Savunma Bakanlığı önünde eylemi düzenledi.


Vatani görevini yerine getirdiği sırada intihar ettiği iddia edilen askerlerin aileleri Milli Savunma Bakanlığı önünde eylemi düzenledi.

2009 yılında Tunceli’de şehit olan Murat Oktay Can’ın babası Oktay Can, ailelerin hepsinin mağdur durumda olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın hepsi cinayete kurban gitmiştir. Biz çocuklarımızın haklarını istiyoruz. Bu çocukları vuran komutanlar, ellerini kollarını sallayarak rahat bir şekilde gezmektedir” ifadelerini kullandı.

Muş’ta askerlik yaptığı sırada karakolda intihar ettiği iddia edilen Uysal Doğan’ın babası Rıza Doğan ise elindeki belgeyi göstererek, “Biz çocuklarımızı askere gönderdik mermi parası için mi? Şu karara bak. Verilen karar da hazine zararı. Bunu yazarken devlet utanmalı. Mermi parasını ödeyelim biz, çocuklarımızı bize geri iade etsinler” dedi.

“SADECE VATANİ GÖREVLERİNİ YAPMAK ÜZERE ASKERLERDİ”

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde askerlik yaptığı sırada intihar ettiği öne sürülen bir askerin babası ise, olayın apaçık intihar olmadığını belgelerin dosyada mevcut olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İntihar ettiği söylenen oğlumun el swaplarında barut izi olmayışı, cinayetin işlendiği silah üzerinde oğlumun parmak izi olmayışı ve olay yeri incelemenin olay yerinde bulduğu iki boş kovanın iki ayrı silahtan atıldığına dair raporların dosya da mevcut olmasına rağmen oğlun intihar etti diye bize tabutu gönderildi. Bizim çocuklarımız ömür boyu asker değildi. Sadece vatani görevlerini yapmak üzere askerlerdi. Kışlada kendi işlerine göre işledikleri cinayetleri askeri mahkemelerde istedikleri gibi delil, belge veya uydurma ifadeler düzenleyerek işlenen cinayetler intihar, kaza kurşunu veya eğitim zayiatı gibi basmakalıp nedenlerle kapatılmaya çalışılmaktadır. Askeri yargının mutlaka kaldırılması lazımdır. Adaletin ayağındaki bir prangadır. Adaletin yüz karasıdır askeri yargı.”

Milli Savunma Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan grup, yapılan açıklamanın ardından Bakanlık önünde bir süre oturma eylemi yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.









 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER