ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ağustos 2014 Pazar 21:43

Bakanlık "o düğüne" el koydu

Bakanlık "o düğüne" el koydu

Bursa'da 13 yaşındaki bir erkek çocuğunun 16 yaşındaki bir kız çocuğuyla evlendirilmesi kamuoyunda yankı uyandırınca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı duruma el koyarak soruşturma başlattı.


 Bursa’da, 13 yaşındaki C.Ş.’nin, ailesi tarafından kendisinden 3 yaş büyük, aynı mahallede oturan komşularının kızı N.P. ile evlendirildirilmesi olayına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı el koydu.

Bakanlığın talimatıyla, Bursa İl Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Merkez Yıldırım İlçesi'nde çadırda kalan iki Roman aile, aralarında 'beşik kertmesi' yaptıkları çocukları C.Ş. ile N.P.'yi mahallede yaptıkları düğün ile evlendirdi.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran düğün görüntülerinin basında yer almasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olaya el koydu.

Bakanlık, Bursa İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Polis aile büyüklerine ulaşıp eğlenceleri yapılan C.Ş. ve N.P.’yi Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirilmesini sağladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü yetkilileri 16 yaşındaki N.P.’nin gerçek yaşının belirlenmesi için kemik testi yapılmasına ve C.Ş. ile cinsel ilişki olup olmadığının belirlenmesine karar verdi.

Eğitimleri yarıda kalan C.S. ve N.P.’nin okula gönderilmesini sağlamak için girişimde bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıca aileler hakkında ise 'aile efradına kötü muamele' iddiasıyla soruşturma başlattı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER