ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 17:38

Bakanı Şahin, Kuş'un cenazesinde


İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden eski valilerden ve İçişleri Bakanlığı Personel eski Genel Müdürü Şinasi Kuş'un cenaze törenine katıldı.
    
İzmit Fevziye Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, Bakan Şahin'in yanı sıra, AK Parti milletvekilleri Vecdi Gönül ve Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve çok sayıda kişi katıldı.
    
Törende konuşan Bakan Şahin, Şinasi Kuş ile 35 yıl önce Sinop'ta birlikte çalıştıklarını belirterek, ''Merhum valimiz, arkadaşımız, meslektaşımız, büyüğümüz, örnek bir insandı. İşinde, hayatında ilkeleri olan, çalışma ilkeleriyle insani değerleri buluşturan, birleştirmeyi başaran bir insandı'' dedi.
    
Kuş'un, görüşlerini ifade etmekte çok fazla ketum olmadığını dile getiren Şahin, merhumun, gerekli yerde değerlendirme yaparak düşüncelerini ortaya koyan biri olduğunu söyledi.
    
Bakan Şahin, Kuş'un valilik görevi yaptığı sırada istifa ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
    
''Nevşehir Valiliği'nden ayrılmak üzere olduğu dönemde, İstanbul ziyaretinde kendisiyle sohbet etme imkanı buldum. O günün Türkiye'sinde, sosyal ve siyasal yapıya itiraz edebilen, eleştirebilen nadir insanlardan biri olarak, bu ülkenin siyasi ve idari tarihine geçen bir meslektaşımız olarak onu uğurluyoruz. Kendisinin milli duyguları ve ülke sevgisi yüksekti, manevi dünyası son derece zengindi. Demokratik düşüncesi ve anlayışı da son derece sağlamdı.''
    
     ''28 Şubat'ın şartlarına tahammül edemedi''
    
AK Parti Antalya Milletvekili ve eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de merhum Şinasi Kuş'un çok zor şartlarda görev yaparak İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine kadar başarıyla geldiğini söyledi.
    
Kuş'un, 28 Şubat'ın şartlarına tahammül edemediği için aktif görevdeyken, bir meslek toplantısında, yapılan yanlışlıkları açıkça söyleyerek istifa ettiğine dikkati çeken Gönül, ''Daha sonra kendisine valilik teklif ettiğimizde 'ben o defteri kapattım' dedi. Hükümet olduğumuzda kendisine bizzat ben valilik teklif ettim'' ifadesini kullandı.
    
Kuş'un naaşı, burada ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Gölcük Nüzhetiye köyünde toprağa verildi.
   

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER