ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ağustos 2014 Cumartesi 14:17

Bakan Yılmaz'ın bedelli askerlik açıklaması

Bakan Yılmazın bedelli askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlikle ilgili olarak değerlendirmeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirtti.


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlikle ilgili 28 yaş ve ücretle ilgili belirlenen bir çalışma olmadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendireceğini söyledi.

Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız yeni dönemde bir değerlendirme yapar, bedelli askerlik olup olmayacağına en doğru şekilde karar verir. Yeni dönemde "eğer ihtiyaç" var derse tasarı Meclis'e gelir diye düşünüyorum" dedi.

Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de Sancaktepe Belediyesi'nin düzenlediği toplantıya katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevine başlamasının ardından yapacağı ilk çalışmalardan birinin bedelli askerlik konusu olacağını söyleyen Yılmaz, "Sayın 12'inci Cumhurbaşkanımız bedelli askerlikle ilgili değerlendirmenin bir kez daha yapılmasını ve ondan sonra karar verilmesi gerektiğini söyledi. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımız 28 Ağustos'tan sonra yemin edip göreve başlayacak. Bu göreve başladıktan sonra yapacağı ilk çalışmalardan birisinin de ülkemizin bedelli askerliğe ihtiyacı olup olmayacağı yönündeki çalışmadır" dedi.

İsmet Yılmaz bedelli askerlik olup olmayacağına Erdoğan'ın karar vereceğini açıklayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eğer ihtiyaç var ise bu kapsamda yaşa göre de sayı değişmekle birlikte ama geçmiş dönemdeki gibi aynı yaş sınırında olursa 30 yaş civarında yaklaşık 450 bin civarındaki vatandaşımız haktan faydalanabilecek durumda ama hepsi değil. Ancak şuan da gecikmiş yada bakaya olanların sayısı da henüz 100 bin değil. Yaşı, geçen sefer ki gibi 30 yaş civarında olanların 450 bin, ancak bakaya kalmış olanlar veya yoklama kaçağı olanlar sayısı henüz 100 bine gelmedi. Dolayısıyla bazen 800 bin deniyor ama her ikisi de çok afaki bir rakam. Bakaya kalan yoklama kaçağı olanlar 100 binden aşağı, ancak yaşı 30 civarından aşağı olanlar da 450 binden aşağı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız yeni dönemde bir değerlendirme yapar, bedelli askerlik olup olmayacağına en doğru şekilde karar verir. Yeni dönemde eğer "ihtiyaç var" derse tasarı Meclis'e gelir diye düşünüyorum"

Gazetelerde bugün yer alan bedelli yaşının 28, ücretin ise 20 bin TL olacağı yönündeki soruyu ise Yılmaz, "Hayır öyle bir çalışma olmadı. Bu çalışma sayın Cumhurbaşkanımız görevi devraldıktan sonra yapacağı ve değerlendireceği bir çalışma" diyerek cevapladı.

Bakan Yılmaz kısa bir süre toplantıya katıldıktan sonra İstanbul'a gitti.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER