ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ocak 2014 Perşembe 15:00

Bakan Yılmaz’dan flaş bedelli askerlik açıklaması

Bakan Yılmazdan flaş bedelli askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik konusuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın görüşüne başvurulacağını söyledi. Torba yasaya kadar görüşün alınacağını belirten Yılmaz, torba kanunun nisan ayında gündeme geleceğini dile getirdi.

Milli Savunma Komisyonu’nda Askerlik Kanunu’nda yapılması planlanan bazı değişiklikler görüşülüyor.

Toplantıda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuşma yaparak düzenleme hakkında bilgi verdi. Daha sonra komisyon üyeleri ve milletvekilleri söz alarak kanun hakkında fikirlerini beyan etti. Bakan Yılmaz sorulara cevap verdikten sonra kameralar dışarı çıkarıldı. Daha sonra maddeler üzerinden görüşmeler devam etti. Komisyonda CHP’nin bedelli askerlikle ilgili önergesi işleme konulmadı.

"70 BİN BAŞVURU OLDU"

Bakan Yılmaz bu konuda yaptığı değerlendirmede, “70 bin başvuru oldu hedefine ulaştı. Hala talep var ama bu talebi ihtiyaç sahibine de sormak lazım. Buradan kaç asker çekilecek. Eli taşın altına koyanların görüşünü almak lazım. Bir torba yasa daha getireceğiz. O yasaya kadar Genelkurmay Başkanlığı’nın görüşünü alırız.Bir sonraki torba kanun Nisan ayında gelecek.” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER