ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 20:46

Bakan Yıldız: Su yükselmesi devam ediyor

Bakan Yıldız: Su yükselmesi devam ediyor

Taner Yıldız, "Her 2 saatte bir su yükselmesi var, su yükselmesi devam ediyor. Suyun hangi gerekçeyle nasıl geldiği şu anda tespit edilmiş değil." dedi.


Karaman'daki maden ocağında yaşanan su baskınıyla ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Her 2 saatte bir su yükselmesi var, su yükselmesi devam ediyor. Suyun hangi gerekçeyle nasıl geldiği şu anda tespit edilmiş değil." dedi.

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarındaki maden ocağında yaşanan su baskınıyla ilgili Bakan Taner Yıldız açıklama yaptı. Su baskını yaşanan ocakta 18 işçinin halen yer altında olduğunu aktaran Bakan Yıldız, "Her 2 saatte bir su yükselmesi var, su yükselmesi devam ediyor. Suyun hangi gerekçeyle nasıl geldiği şu anda tespit edilmiş değil. Eski ocakta biriken yağmur suyundan mı kaynaklandı, yoksa orda bir yatak mı var, o mu tamamen buraya boşaldı bunları bir sonraki tespitlerimizde paylaşmış olacağız. Şu anda üst kodumuz 922 ve alt kodumuz da 752 metre. Bunun 827 metresinde şu anda su gelmiş bulunuyor. İşçilerimiz de 777 kodunda. O yüzden zaman aleyhimize işliyor. Bunun karşısında bütün donanımları ve ordan su tahliyesini hızlıca yapabilmemiz lazım." şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER