ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2013 Pazar 15:54

Bakan Yıldırım’ın Bergama ziyareti verimli geçti

Bakan Yıldırımın Bergama ziyareti verimli geçti


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’in Bergama ilçesindeki ziyaretleri verimli geçti.

    Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, Kozak Lisesi’ne yaptığı ziyarette bu okulun Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi talebini olumlu karşıladı. Kozak Lisesi Müdürü Savaş Kırca, Bakan Yıldırım’a lise ile ilgili brifing dosyası verdi. Kırca, Bakan Yıldırım’a lisenin Avrupa standartlarında olduğu gibi az mevcutlu sınıflarda yüksek kalitede eğitim verildiğini bu sebeple okulun Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesini talep etti.
    
    Okulun başarılarını duyan Bakan Yıldırım, Anadolu lisesine dönüşmesi için ilgilenecekleri sözünü verdi. Bakan Yıldırım’ın lise ziyaretinde İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve AK Parti İzmir milletvekilleri, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman da vardı. Okulda anasınıfı velileriyle de sohbet etme fırsatı bulan Binali Yıldırım, onlara herhangi bir sorunlarının olup olmadığını sordu.

    Yıldırım, Bergama ilçe merkezinde yaptığı konuşmada ilçede tüm oda başkanları ve sivil toplum kuruluşları tarafından talep edilen endüstri meslek lisesi yapımı konusunda da çaba sarf edecekleri sözünü verdi. Bakan Yıldırım eğitim projeleri arasında Bergama’ya 2 yıl içinde bir de yurt kazandıracaklarını aktardı. Ulaşım ve turizm konusunda da Bergama’yı hak ettiği konuma ulaştıracaklarını kaydeden Yıldırım, İzmir’in kuzeyinden güneyine trenle seyahati en kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi. Bakan Yıldırım’a verilen istek dosyaları arasında Kozak Ayvatlar yolunun iyileştirilmesinden Bakırçay Ovası'ndaki toprakların daha verimli hale gelmesi için yapılması gereken baraj ve gölet talepleri de vardı. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER