ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Ocak 2017 Perşembe 11:11

Bakan Kaya'dan kara kışta "ısıtan" talimat

Bakan Kayadan kara kışta "ısıtan" talimat

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, 81 il valiliğine yolladığı genelgeyle soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan, evsiz, kimsesiz vatandaşların tek tek tespit edilerek misafirhaneler, otel veya pansiyonlara yerleştirilmesi talimatını verdi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan evsiz ve kimsesizlerin tek tek tespit edilmesi, bu durumdaki kişilerin kamu misafirhanelerine, buralarda yer olmaması durumunda ise otel ve pansiyonlara yerleştirilmesi için 81 ildeki valiliklere talimat verdi.

Türkiye genelindeki tüm valiliklere, ağır kış şartlarında sokakta yaşayan evsiz vatandaşların barınma, temizlik, temel gıda ve giyim ihtiyaçlarının karşılanması için Kaya imzasıyla genelge yollandı.

Kaya, AA muhabirine genelgeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Soğuk kış günlerinde kimse sokakta kalmasın, herkes sıcak bir çatı altında olsun diye valiliklerimize genelge yolladık." dedi.

Türkiye'nin 81 ilinde sokakta yaşayan vatandaşların artık sıcak bir çatı altında olacağını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Daha önceden valilikler, belediyeler, yerel ölçekte kısmi uygulamalarla ve imkanları el verdiğince bu durumdaki vatandaşlarımızın misafirhanelerde barınmalarını sağlıyorlardı. Bundan sonra 81 vilayetimizde soğuk kış günlerinde vatandaşlarımız misafirhanelerde, buralarda yer yoksa da otellerde barındırılacak.

Vatandaşlarımız sıcak bir çatı altında olacak, kimse sokakta kalmayacak. 81 ilde valiliklerimiz bunu uygulayacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerimiz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın ortak çalışmasıyla birlikte soğuk kış günlerinde sokakta kimse kalmayacak."

- Evsiz ve kimsesiz kişiler tek tek tespit edilecek

Bakan Kaya imzasıyla 81 il valiliğine yollanan genelgeye göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıkları, kendi illerinde bulunan evsiz, mekansız ve kimsesiz kişileri tek tek tespit edecek.

Tespit edilen kişiler öncelikli olarak illerde kamu kurumlarına ait misafirhanelere yerleştirilecek.

Bu durumdaki vatandaşların misafirhanelere yerleştirilememesi durumunda ise pansiyon, otel gibi yerlerde konaklamaları sağlanacak. Konaklatılan kişilerin banyo, traş, saç kesimi gibi temizlik ihtiyaçları ile temel gıda, giyim ve diğer ihtiyaçları da karşılanacak.

- Ek kaynak talep edilebilecek

Genelge kapsamında sokakta yaşayan vatandaşlar için yürütülecek bu hizmetler için, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının bütçeleri kullanılacak.

Vakıf bütçelerinin yeterli gelmemesi durumunda ek kaynak talebinde bulunulabilecek. Vakıflar bu durumda Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemine "Evsizlere Konaklama Projesi" girişini yaparak, Bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden kaynak isteyecek.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER