ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2014 Pazartesi 14:31

Bakan İslam’a kadın cinayetlerini sormak istemiş

Bakan İslama kadın cinayetlerini sormak istemiş

Bakan Ayşenur İslam’a soru sormak isteyince ağzı kapatılarak dışarı çıkartıldı.


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Fikriye Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı toplantıda Bakan Ayşenur İslam’a soru sormak isteyince ağzı kapatılarak dışarı çıkartıldı. Yılmaz’ın, Bakan İslam’a kadın cinayetlerini sormak istediği belirtildi.

KADEM'in düzenlediği 1. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi CVK Otel'de gerçekleştirildi. Zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam kürsüde konuşurken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Fikriye Yılmaz soru sormak istediğini söyledi. Bakan İslam da, “Konuşmamı bitirince sizi dinleyeceğim. Arkadaşımızı nezaketle dışarı alalım, sorusuna sonra cevap verelim.” dedi. Bunun üzerine korumalar, ağzını kapatarak Yılmaz'ı salondan çıkardı.

Dışarı çıkartılan Fikriye Yılmaz, Taksim Polis Merkezi’ne götürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Fikriye Yılmaz’ın şu soruları yönelteceğini ifade etti: “2014 yılında kaç kadın öldürüldü?, Kadın Bakanlığı neden kurulmuyor?, İstanbul Sözleşmesi hükümleri neden uygulanmıyor? 6284 sayılı koruma kanunu hükümleri neden uygulanmıyor? Kadın ve erkek eşitliği kadın cinayetlerini durdurmak için bu kadar önemliyken neden kadınlarla erkeklerin eşit olmadığı söyleniyor? Hükümet kadın cinayetleri dursun istemiyor mu?”

























KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER