ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2014 Salı 13:34

Bakan İslam: "Acilen tedbir almamız gerekiyor"

Bakan İslam: "Acilen tedbir almamız gerekiyor"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, son günlerde artan çocuk ölümleri ile ilgili, "Bunlar hiç yaşamayı istemediğimiz hadiseler. Acilen tedbir almamız gerekiyor" dedi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk ölümleri ile ilgili olarak, "Bunlar çok üzücü hadiseler, hiç yaşamayı istemediğimiz hadiseler. Acilen tedbir almamız gerekiyor. Bakanlık olarak bizim üzerimize düşen sorumluluk aileleri bilinçlendirmek; çocukların, kendilerine yönelen bu tür şiddet olaylarında neler yapabileceklerini planlamak ve çocukları bu yönde eğitmek. Bunun için İçişleri ve Adalet bakanlıkları ile birlikte toplantılar yapacağız" dedi.

İslam, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, son günlerde çocuklara dönük yaşananların üzücü ve hiç yaşamayı istemedikleri hadiseler olduğunu söyledi. Acilen tedbir alınması gerektiğini vurgulayan İslam, "Bakanlık olarak bizim üzerimize düşen sorumluluk aileleri bilinçlendirmek; çocukların, kendilerine yönelen bu tür şiddet olaylarında neler yapabileceklerini planlamak ve çocukları bu yönde eğitmek. İkinci olarak da aileleri eğitmek, bilinçlendirmek, çocuklarını toplumsal şiddete karşı nasıl koruyacaklarına yönelik olarak eğitmek. Çocuklar ve ailelerin bu tür şiddete maruz kalmamalarını sağlamak için ne yapılabileceğini organize etmek... Bunun için çalışıyoruz, İçişleri ve Adalet bakanlıkları ile birlikte toplantılar yapacağız. Bu süreç içerisinde gerek görürsek başka kurum ve kuruluşlarla da toplantılar yapacağız" diye konuştu.

Çocuklara karşı işlenen cinsel suçlarla ilgili tasarı taslağı çalışmalarını Adalet Bakanlığı ile birlikte sürdürdüklerini belirten İslam, "Bu konuyla ilgili daha önce hazırlanmış bir çalışma vardı. Ama biz şimdi Adalet Bakanlığı ile birlikte bu konu üzerinde çalışıyoruz. Çalışma, toplumda özellikle çocuklara yönelik işlenen cinsel suçlara karşı, bütün kanunları gözden geçiren bir tasarı taslağı çalışması" dedi.

Ayşenur İslam, "önceki çalışmanın içerisinde kimyasal kastrasyon" olduğunun anımsatılması üzerine, "Bu konu o dönemde çok abartılmıştı. Bu konu aslında tasarıda çok net ve insani olarak yer alıyordu. Saldırgan bir kanun gibi lanse edilmişti ama kanunda öyle bir şey yok. 'Bu bir hastalıksa, kişinin tedavi edilmesi gerekir' diyor tasarı. Pedofil olan kişinin kendisinden de şikayeti olabiliyor bazen, elinde olmadan yaptığına dair" diye konuştu.

"Meclis tatile girmeden yasalaşabilir mi?" sorusuna İslam, bunun için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte bizzat çalıştıklarını söyledi. İslam, tasarı taslağıyla, şu ana kadar sözü edilmeyen bazı kesimler, fail ya da muhtemel faillerin kapsama alındığını ifade ederek, "Taslakta ceza oranları artırılıyor. Çocuklara karşı işlenen cinsel suçlarla ilgili olarak, kanunlardaki ceza oranlarını yeniden düzenliyoruz" dedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER