ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Ocak 2017 Cuma 14:46

Bakan Işık'tan "Bedelli Askerlik" açıklaması

Bakan Işıktan "Bedelli Askerlik" açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Işık, Bedelli askerlik konusunda ise şu açıklamayı yaptı.


"Bedelli askerlik kısa ve orta vadede gündemde yok"

Bedelli askerliğin gündemde olup olmadığını sorulması üzerine Işık, "Kısa ve orta vadede bedelli askerlik şu anda hükümet gündemimizde yok. Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz diğer taraftan Fırat Kalkanı Harekatı'nı yürütüyoruz. Bir tarafta orada canlarını hiçe sayarak vatani görevlerini yapan askerler varken, bizim burada bedelliyi konuşmamız hiç doğru değil. Bu konuda benim tavrım net. Kısa ve orta vadede bedelli olayını kesinlikle düşünmüyoruz. Ama şartlar değişirse bir şey diyemem."

Türkiye'nin yeni bir savunma konseptine ihtiyacı bulunduğuna dikkati çeken Işık, tehdit önceliklerine göre TSK'nın yapılanmasının yeniden değerlendirildiğini, kaç kişilik bir orduya ihtiyaç bulunduğunun tespit edileceğini, sayıya göre bedelli konusunun gündeme gelebileceğini söyledi. Bunun da birkaç yıl alacağını bildiren Işık, meşru mecburiyeti olmayanların bir an önce askerliklerini yapmalarını tavsiye etti. Işık, bakaya konumuna düşen veya yoklama kaçağı olanların iş yerlerine de tebligatlar gönderdiklerini bildirdi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER