ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2013 Pazartesi 11:45

Bakan Güler'den öğrenci evi açıklaması

Bakan Gülerden öğrenci evi açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler son günlerin tartışma konusu öğrenci evlerine ilişkin "Hakim kararı olmadan kimse kimsenin evine giremz açıklamalarında bulundu.


İçişleri Bakanı Muammer Güler, öğrenci evi tartışmaları ile ilgili Haberturk yaptığı açıklamada "Hakim kararı olmadan kimse, kimsenin evine giremez" dedi.

Bakan Güler, Afyon'da kafetaryada kimlik kontrolü ve Manisa'da öğrenci evinde kalan kız ve erkek öğrencilere para cezası verildiği iddiaları ile ilgili ise "O olaylar farklı, para cezası ve kimlik kontrolü kesinlikle olmadı" dedi.

Apart otellerle ilgili yayımlanacak genelgeye ilişkin Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtlayan Güler, kuralları yerine getirmeyen apart otel ve yurtlar hakkında önlemler alınacağını ve kayıt dışılığın önüne geçileceğini söyledi.

Polisin eve girip arama yapmasının söz konusu olmadığını kaydeden Güler, "Bunun için hakim kararı gerekir. Bu karar da bir suç varsa alınır ve gereği yapılır" şeklinde konuştu.

Kamuya açık alanda yapılacak kimlik kontrolünün de hakim kararı ile yapılacağını belirten Güler, Afyon ve Manisa'daki olayların çarpıtıldığını söyledi. Güler, Manisa'da gürültü şikayeti üzerine apartmana girildiğini, evin içinde bir aramanın söz konusu olmadığını söyledi. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER