ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 16:29

Bakan Eroğlu: Artık IMF'ye borç veriyoruz

Bakan Eroğlu: Artık IMFye borç veriyoruz


 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de 10 yıl içerisinde önemli yatırımlara imza atıldığını belirterek, dış ve iç borç ödemlerinde önemli mesafeler alındığını, IMF’ye bile borç verildiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde temel atma ve açılış törenlerine katıldı. Eroğlu, “Sizlere güvenerek, gece gündüz çalışarak IMF’ye olan borcu erittik. Bütün dünyada kriz varken Türkiye’de kriz olmadı. IMF Türkiye’den 5 milyar dolar borç istemek durumunda kaldı. Biz büyük bir milletiz. Ecdadımıza layık bir nesil olmak için dünyada ilk 10’a girmek zorundayız. Büyük hedefleri yakalamak durumundayız. Türkiye’yi 10 büyük ülke arasına taşıyacağız.” dedi.

Hükümet olarak hizmette zamanla yarıştıklarını ifade eden Eroğlu, kendi bakanlığının önemli işlere imza attığını kaydetti. Eroğlu, 41 milyon insanın su ihtiyacını tamamen karşıladıklarını, 58 yerleşim yerine suyu getirdiklerini ifade etti. Bakan Eroğlu, "Her 3 dönümden bir dönüm bizim getirdiğimiz suyu kullanıyor. 413 tesisle bu yılı kapatacağız. Ormanlarda destan yazıyoruz. Yol kenarlarını, her tarafı ağaçlandıracağız. 535 milyon fidan üretiyoruz. Bu ormanları halkın kalkınması için kullanacağız. Bu şifalı bitkileri bütün dünyaya pazarlayacağız. Alternatif tıbbı geliştireceğiz. Tıbbi aromatik bitkiler için önümüz açık.” diye konuştu. Veysel Eroğlu, 700 bin kişiye yetecek bir baraj yaptıklarını, muazzam hastaneler yaptıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Afyonkarahisar Arsenik Arıtma Tesisi, Akdeğirmen Barajı ve İçmesuyu Arıtma Tesisleri Çevre Düzenlemesi, Beyyazı ve Çıkrık Kasabaları Taşkın Koruma Tesisi, Çakır Köyü Taşkın Koruma Tesisi, Düzağaç Beldesi Yağmur Suyu ve Atıksu Şebekeleri açılışlarıyla birlikte, Afyonkarahisar 2. kısım yerleşim yerlerinin Arsenik Arıtma Tesisi temeli atıldı.

Temel atma ve açılış törenlerine Bakan Eroğlu ile birlikte Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve vatandaşlar katıldı.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER