ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 21:42

Bakan Eroğlu: Ankara’da temeli atılan 16 tesisin maliyeti 126 milyon


Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin Islahı için yapılan 16 tesisin maliyetinin 122 milyon TL olduğunu belirterek, “Ankara’da 24 derenin ıslahı yapıldı. Bunlardan en önemlisi Gümüşdere’nin ıslahı olacak.” dedi.

Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin Islahı ile 16 tesisin temel atma ve açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Orman ve Su işleri Veysel Eroğlu, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak katıldı.

Bakan Veysel Eroğlu törende yaptığı konuşmada, 16 tesisin temel atma ve açılış maliyetinin 122 milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyledi. Eroğlu, konuşmasında Ankara'da 43 adet baraj ve gölet tesisi yapmak için kolları sıvadıklarını belirtti. Bunlardan 7 tanesinin tamamlandığını bildiren Eroğlu, Ankara’da 125 bin 610 dekarlık arazinin de sulanacağını söyledi. Eroğlu, bu yatırımların dışında sulama, içme suyu arıtma tesisleri gibi projelerin de içinde olduğu 33 adet çalışmayı da başlattıklarını dile getirdi.

Bakan Eroğlu, Türkiye’de büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini de ifade ederek, Türkiye’nin her noktasında yatırımların devam ettiğini dile getirdi. Ankara’da şu ana kadar 24 adet derenin ıslah edildiğini belirten Eroğlu, bunlar içinde yapılan en önemli ıslahın Gümüş Dere’nin ıslahı olacağını ifade etti. Ankara’daki yatırımların ve ıslahların devam edeceğini de ifade eden Bakan Eroğlu, AK Parti hükümetleri döneminde, belediyeler hariç Ankara’ya yapılan yatırımların maliyetlerinin 24 milyarın üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.

MUSTAFA AK: ÇAYIN ISLAHI VATANDAŞLARIN HAYALİ

Keçiören Belediyesi Başkanı Mustafa Ak ise, Ankara Çayı’nın ıslahı ile Keçiören’nin hayalinin gerçekleştiğini belirtti. Konuşmasında, şehirleri güzelleştiren içinde akan suları olduğuna dikkat çeken Ak, bu suların üzerinin kapatılmasını büyük bir kayıp olarak niteledi. Çayın ıslahı ile vatandaşların gezebileceği bir mekan oluşturacaklarının dile getiren Ak, “3 bin 110 metre uzunluğundaki çay üzerinde 3 regülatör, 3 havuz, 4 kafeterya, 8 ayrı yaya köprüsü yapılacak. Mostar Temalı köprümüz var, yürüme yolları, çocuk parkları olacak. Çay üzerinde 6 adet iskele, 200 kişilik yazlık tiyatro var. Hiçbir ağacı kesmeden peyzajı yaptık. Civarında, bin 100 ıhlamur ağacı olmak üzere, 7 bin 250 ağaç dikeceğiz. Bu ağaçlarla Keçiören’in iklimi değişecek. Ağaçlandırma çalışmalarına önem veriyoruz. Buranın ağaçlandırılmasında da Keçiörenli nefes alacak. Hedefimiz yeşil alan miktarını Keçiören’de kişi başına 7 metrekareye çıkarmak. Bu dere ıslah edilmedikçe bir anlam ifade etmiyor. Artık burası tamamen temiz akacak su haline gelecek.” diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER