ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2014 Cumartesi 21:17

Bakan Cevdet Yılmaz, Elazığ Kalkınma Kurultayı'na katıldı

Bakan Cevdet Yılmaz, Elazığ Kalkınma Kurultayına katıldı

Valilik, belediye, Fırat Üniversitesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen kurultaya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı.


Elazığ Kalkınma Kurultayı 2.Birleşim Toplantısı yapıldı. Valilik, belediye, Fırat Üniversitesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen kurultaya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı.

    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Elazığlılar oturup tartıştı, kendileri için öncelikli sektörleri belirlediler. Biz buna demokratik planlama diyoruz. Elazığ’da da bu birlikteliği görüyoruz. Bakanlık olarak yapılacak olan her çalışmaya destek vereceğiz. Kurultay sonrası yapılacak çalışmaları takip edeceğiz ne kadar mesafe alındığını ölçeceğiz ve paylaşacağız." dedi.

    Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurultaya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Elazığ Valisi Ömer Koçak, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ milletvekilleri Şuay Alpay, Zülfü Demirbağ, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbettin Demirdağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

    Kurultayda Elazığ’ın sosyal ve ekonomik kalkınmasına yönelik strateji ve hedefleri belirlemek ve izlenebilir bir kalkınma modeli oluşturmak amacıyla Şubat 2014'ten bu yana yürütülen çalışmalar şehri geleceğe taşıyacak, kalkınmada lokomotif olacak su ürünleri, yer altı kaynakları ve turizm sektörleri ve bu sektörlere bağlı olarak sanayi, hayvancılık, bitkisel üretim, inşaat, ticaret, enerji, eğitim ve sağlık gibi sektörlerin gelişmesi ve bu sektörlerdeki gelişimin yol haritasını belirlemek, bir eylem planı çerçevesinde proje ve faaliyet önerilerinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

    Vali Ömer Koçak, "Bu kurultayı kararlaştırırken şehrin bütün dinamiklerinin ortak kararıyla çalışmaların gerçekleşmesini sağlamaktı ve bunu sağladık. Bunu sağlamamıza katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi. Sivil toplum kuruluşlarının önemli katkılarının olduğunu belirten Vali Koçak, "Bu kurultay Elazığ’ın geleceği için önemli bir çalışmaydı. Şehrin tüm dinamiklerinin buna katkı vermesi bizleri mutlu ediyor. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ile 3 odak sektörde 16 hedef temel koyduk. Birçok stratejik hedef belirledik. Bu 3 ana sektörde 344 gösterge altında yüzlerce değişik faaliyet gerçekleştirilecek ve izlenecek." şeklinde konuştu.

    Elazığ’ın geleceğinin planının yapıldığını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise "Herkes bu çalışmanın içine tüm yüreğini koymuştur. Bu şehrin potansiyeli var. Yer altı yer üstü zenginliklerimiz var inşallah bu çalışma ile bu zenginlikler en güzel şekilde değerlendirilip Elazığ’ın kalkınmasında bir değer ifade edecektir." diye konuştu.

    Kalkınma Kurultayı'nın 2. Birleşimi, sektör izleme komitelerinin takdimi ve imza töreninin ardından sona erdi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER