ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2013 Salı 17:01

Bakan Çelik, ŞUTSO'nun binasını açtı

Bakan Çelik, ŞUTSOnun binasını açtı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ŞUTSO) açılışına katıldı. Bakan Çelik, ŞUTSO’nun yeni hizmet binasının tüm bölgeye hitap edecek kapasitede tasarlandığını söyledi. “Umarım buradaki mahsullerin ihracatında önemli hizmetler sunacak” diyen Bakan Çelik, dualar eşliğinde kurdeleyi kesti.

Çeşitli temel atma törenleri ve açılışlara katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Bakan Çelik'in iştirak ettiği programda Haran Üniversitesi ve ŞUTSO tarafından barış sürecine destek sağlaması amacıyla oluşturduğu Barış ve Kardeşlik Korosu’nun Türkçe, Kürtçe ve Arapça okuduğu ezgi ve türküler söylendi. Koronun kısa konserinden sonra İstiklal Marşı okundu. Ardından ŞUTSO’nun yeni hizmet binasının kısa bir tanıtım filmi izlendi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu ise ŞUTSO’nun çok güzel bir hizmet binasını hizmete açtığını ve ŞUTSO'nun artık 5 yıldızlı bir oda haline geldiğini belirterek yönetimi kutladı.

ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, sözlerine hükümetin barış süreci ve yeni anayasası ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çözüm sürecinde hükümetin attığı adımları canı gönülden desteklediğini vurgulayan Ertekin, anayasa süreci ile ilgili güzel çalışmaların da devam ettiğini hatırlattı. Şanlıurfa’nın potansiyeline de değinen Ertekin, “Şanlıurfa 11 bin 500 yıllık bir kent. Bu kadar uzun yaşam olunca 11 peygamber ayak basmış. Bir milyon 800 bin nüfusla 9. sıradayız. Kısa sürede ilk 5 ile gireceğiz. Büyük bir coğrafyamız var. Bunun yüzde 60’ı tarıma elverişli. Kişi başı milli gelir 25 bin dolar hedefleniyor. Bu imkansız değil tarım ve hayvancılıkta büyük potansiyelimiz var.” diye konuştu.

Kentin tarımsal geliri ile ilgili bilgi veren Ertekin, ürün deseninin değişmesi gerektiğine değinerek şu bilgileri verdi: “Ürün deseninde değişikliğe gitmeliyiz. Meyveciliğe geçersek dekar başına 4 bin 600 civarında bir gelir hedefliyoruz. Toplamda ilde 2023’te 35 milyar tarımsal gelir hedefliyoruz.”

Yenilenebilir enerji potansiyeline de değinen Ertekin, yapılan hesapta 16 milyar gelir elde edilebileceğini kaydetti. Ertekin, Şanlıurfa’nın son teşviklerle ciddi yatırım beklediğini hatırlattı. Ertekin konuşmasının ardından emniyet için TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu’dan 20 ekip aracı istedi.

Turizm ile ilgili hiçbir endişesinin olmadığını dile getiren Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba da Şanlıurfa’nın gelişen bir şehir olduğunu söyledi. Barış sürecinin de olumlu sonuçlanmasını ümit ettiklerini dile getiren Fakıbaba, Şanlıurfa’nın bu anlamda liderlik yapabileceğini aktardı.

ŞUTSO’nun hizmet binası açılışına Bakan Çelik, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu, bölgenin bütün ticaret odası başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER