ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2013 Pazar 21:04

Bakan Çelik: Süreç kardeşlik harçlarının karıştırılma sürecidir

Bakan Çelik: Süreç kardeşlik harçlarının karıştırılma sürecidir


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaşanan süreci kardeşlik harçlarının yeniden karıştırılması dönemi olarak tanımladı.

Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karaköprü belediyesince yapılan ve Faruk Çelik adı verilen spor kompleksinin açılışına katıldı. Bakan Çelik, daha sonra yurt, taziye evi ve kuran kursu temel atma törenine katıldı. Ardından Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği ´Çözüm Süresince Türkiye ve Şanlıurfa’nın Ekonomik Kalkınması´ konulu toplantısına katıldı. Konuşmacı olarak çözüm süreci toplantısına katılan Çelik, çözüm sürecini anlattı. Faruk Çelik, önce coğrafyayı tanımladı, ardından geçmişte yaşanan olumsuzlukları hatırlattı. Çelik, sonuçta tarihte yaşanan hiçbir olayın milleti ayrıştıramadığını vurguladı.

    Coğrafyayı 'Bu coğrafya, bu topraklar farklılıkları birlikte yaşama modelinin en güzel örneklerini veren bir coğrafya.' şeklinde tanımlayan Bakan Çelik, Sivas, Kahramanmaraş ve benzeri bir çok olayı hatırlatarak, “Bu milletleri ayrıştırmak için tarihte yaşanan tüm olaylar milletin ayrışmasına vesile olamadılar, çok çaba gösterdiler ama muvaffak olamadılar.” dedi.

    Bölgede yıllardır yaşanan sorunların göz yumularak halledilmediğinin altını çizen Çelik, “Tüm bu yaşanan olaylardan sonra bir gözlerimizi kapatmakla, kulakları tıkamakla, ağzımızı bantlamakla sorunların çözülemeyeceğini bilmek durumundayız. Sorunlar büyüdü öfke yumağına dönüştü ve devlet yıllarca terör konusunda buzdağının görünen kısmı ile ilgilendi, meşgul oldu.” şeklinde konuştu.

    Terörün panzehirinin demokrasi, hoşgörü ve kardeşlik olduğuna vurgu yapan Çelik, çözüm sürecini de kardeşlik harçlarının yeniden karıştırılması olarak tanımladı.
Çelik şu ifadelere yer verdi: “Tabi bu sorunları yalnız güvenlik çerçevesinde çözülemeyeceğini devlet olarak biz anladık. Bu iş artık güvenlik meselesi değil. Herkes bir şey anladı bu süreçte. Terör örgütü de ne yaparsam bu ülkeden bir tek çakıl taşı koparma şansının olmadığını anladı. O da biliyor ve yeni süreç kardeşlik harcının yeniden karıştırılma süreci.”

    “YANLIŞ POLİTİKALAR TERÖRÜN DEĞİRMENİNE SU, KAMPLARINA MİLİTAN YETİŞTİRDİ”

    Eski hükümetleri eleştiren Bakan Çelik, uygulanan yanlış politikaların terör örgütünü azdırdığını vurguladı. Eski hükümetlerin hiç kimse ile barışık olmadığını ileri süren Çelik, “Milletin inancı ile problemli bir Ankara, milletin değer yargıları ile problemli bir Ankara yaklaşımı var mı buda var. Bu ve benzer uygulamalarla terörün değirmenine su kamplarına da militan yetiştiren bir yapı ne yazık ki geçmişteki yanlışlıkların oluşturduğu bir vaka, bir gerçek.” diyerek eski yönetime yüklendi.

    Gerçek demokrasi anlamında önemli adımların atılması gerektiğinin altını çizen Çelik, yeni anlayışların herkesi kapsaması gerektiğini söyledi. Çelik şöyle devam etti: “Demokrasi, insan hakları özgürlük gibi evrensel kavramları da değiştirmek durumundayız. Bana göre demokrasi sana göre demokrasi değil. Bana göre haklar, sana göre haklar değil; hepimize göre hakların günümüz dünyasında, Türkiye’sinde bu evrensel adımların mutlaka geliştirilmesi gerekiyor.“

    Toplantıya Milliyet’in yazarları da katıldı. Yazarların kısaca kendilerini tanıttığı toplantıda çözüm süreci ve gelişen ekonomi konuşuldu. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER