ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 18:23

Bakan Bayraktar, hedeflerini anlattı

Bakan Bayraktar, hedeflerini anlattı


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına giren bir Türkiye oluşturmaktır” dedi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Çankırı’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Partililerle bir araya gelen Bakan Bayraktar, çeşitli açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin siyasi yapısının ne Türkiye’deki ne de dünyadaki gibi sıradan bir parti ve siyasi teşekkül olmadığını dile getiren Bayraktar, AK Parti’nin milletin özünden, milletin gözeneklerinden, milletin duygu ve düşüncelerinden oluşmuş bir parti olduğunu savundu.

Türkiye’yi dünya devletleri arasında en ileri noktaya çıkartmak için çalıştıklarını dile getiren Bakan Bayraktar, “Bizim yorulmak diye bir konumuz yok. Biz her gün daha tazeyiz, daha güçlüyüz, daha heyecanlıyız, daha titiziz. Çalışkanlığımızı artırarak yolumuza devam ediyoruz. Önümüzde 10 ay sonra mahalli idareler genel seçimleri var. Allah’ın izniyle, bu seçimlerde çok daha büyük bir başarı elde edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında iyi bir yer tuttuğunu vurgulayan Bayraktar, “Kendi içimize baktığımız zaman eksiklerimiz, gediklerimiz vardır. Yapmak isteyip de yapamadıklarımız vardır. Ama Türkiye’nin dünyaya verdiği fotoğraf, dünya milletleri tarafından gıptayla izlenmektedir. Hakikaten, Türkiye’nin dünyaya verdiği fotoğraf, müthiş bir fotoğraftır. Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınmasıdır, Türkiye’nin istikrarıdır. Bu istikrar artarak devam edecektir” diye konuştu. İnsan odaklı bir siyaset anlayışını kendilerine ilke edindiklerinin altını çizen Bayraktar,
açıklamasında şunları kaydetti:

“Bizim işimiz ve hesabımız, seçimden seçime değildir. Bizim ilk hedefimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına giren bir Türkiye haline getirmektir. Kişi başına gelirini 25 bin dolara çıkartmış, ihracatını 500 milyar dolara çıkartmış bir Türkiye oluşturmaktır. Biz dünyada kararlar verilirken, Türkiye’nin sözüne itibar edilen, Türkiye’nin kararına itimat edilen bir konuma gelmiş bir Türkiye istiyoruz. Arkasından 2071’i hedefliyoruz. Bizi sadece 1,5 milyar Müslüman dünyası değil, dünyadaki mazlum devletler, mazlum toplumlarda Türkiye’yi gıptayla, dikkatle ve büyük bir beklentiyle izlemektedir. Bu bakımdan Türkiye daha çok çalışmak durumundadır. Bu bizim Allah rızasını gözetmemizdir. Bu bizim milletin duasına talip olmamızdır.”

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER