ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ocak 2014 Çarşamba 14:40

Bakan Avcı'dan dershane açıklaması

Bakan Avcıdan dershane açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin düzenlemesi konusunda tarih verdi.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen 3. Grup Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması Ödül Töreni'nden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Dershanelerle ilgili yeni bir öneriden bahsediliyor. Dönüşemeyen dershanelerin yurt olur önerisinden bahsediliyor. Son çalışma nedir, envanter tamamlandı mı?" sorusu üzerine Bakan Avcı cevap verdi.

"TAKViM ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ iIÇIMDE AKSAMADAN SÜRÜYOR"

Bakan Avcı, dershanelere ilişkin takvimin netleşip netleşmediği ve bu ay içerisinde Meclis'e sevk edilip edilmeyeceğine ilişkin soruyu da “Onun için çalışıyoruz büyük ölçüde çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz” şeklinde yanıtladı. 

Aralıkta dershanelerin fiziki ve beşeri altyapılarına ilişkin anketlerle ve görevliler aracılığıyla envanter çalışması yapıldığını hatırlatan Avcı, kaç dersiliğin bulunduğunu, müstakil bina mı olup olmadığı, öğretim kadrosunun durumu gibi bilgilerin derlendiğini belirtti.

"BİR HAFTA 10 GÜN İÇİNDE"

İlgili sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve dershane temsilcileriyle son bulguların paylaşıldığını aktaran Avcı, "Onlardan da görüşlerini aldık, görüşler değerlendirildikten sonra taslak çalışmamızı nihayetlendirip Bakanlar Kuruluna sunacağız. Takvim daha önceden öngördüğümüz biçimde aksamadan sürüyor. Gün söyleyemem ama bir hafta, 10 gün içinde bunların hepsini derleyip, toplayıp netleştirmiş oluruz" diye konuştu.

Avcı, bazı dershane sahipleri ve işletmecilerinin fiziki altyapılarının, yurt olmaya da müsait olduğunu için dönüşülebilinecek kurum seçenekleri arasına yurtların da konulması yönünde talepleri olduğunu ifade etti.

Dershanelerle ilgili çalışmanın kamuoyla paylaşılıp paylaşılmayacağının sorulması üzerine Avcı, "Gayet tabii. İlgili kamuoyuyla paylaşacağız. Daha önce hatırlarsanız geçtiğimiz ay içerisinde 4 büyük dershane derneğinin şemsiye kuruluşlarıyla toplantı yapmıştık. Orada kendileriyle bunu paylaştık. Bu önerileri aldıktan sonra taslağımıza nihai biçimi vermeden önce onlarla tekrar görüşeceğimizi söylemiştik. Nihai istişaremizi de onlarla daha önce konuştuğumuz şekilde yapacağız. Onu da bir hafta 10 gün içerisinde yaparız" yanıtını verdi. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER