ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Ekim 2013 Cumartesi 08:42

Bahçeli'nin ilginç andımız tepkisi

Bahçelinin ilginç andımız tepkisi

Bir grup gazeteciyle biraraya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Andımız'ın okullardan kaldırılmasını eleştirdi


AKP iktidarının Türkiye'de 'Türk kelimesini' ortadan kaldırmak için elinden geleni yaptığını belirten MHP Lideri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türk' diyemediğini söyledi.

MHP Lideri ilginç bir de öneri getirdi. Vatan'ın haberine göre; Bahçeli, Başbakan'a, "Son olarak Andımızdan Türk kelimesini çıkardın. Dağlardan taşlardan Türk ifadesini kazıdın. O zaman Ahmet Türk'ün de soyadını değiştir" diye seslendi. Ahmet Türk'ün soyadının 'Türk' olmasına dikkat çeken Bahçeli, Andımız değişikliği kapsamında bu soyadının da iktidarı rahatsız edebileceğini söyledi.

TEŞKİLATLARA ANDIMIZ TABLOSU

Bahçeli'nin isteği üzerine önceki gün 'Andımız' Genel Merkez binasının üzerine dev bir pankartla yazılmıştı. MHP Lideri'nin bugün İstanbul mitinginde de Andımız'ı kalabalıkla birlikte okuması bekleniyor. Bahçeli aynı zamanda tüm teşkilatlara Türk bayrağı içinde 'Andımız'ın sözleri bu ulunan birer tablo da gönderecek. Bahçeli son grup toplantısında da bu yasağı eleştirerek, "Bunu yasakladın ama anneler, babalar okuyunca ne olacak? Onlara da gaz mı sıkacaksın" diyerek yine Başbakan'ı eleştirmişti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER