ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2013 Çarşamba 16:00

Bahçeli'den başörtüsü açıklaması

Bahçeliden başörtüsü açıklaması

Devlet Bahçeli, TBMM'ye ile gelmek isteyen kadın vekillere tavır alınması acizlik olarak nitelendirdi.



MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'ye başörtüsüyle gelmek isteyen milletvekillerine yönelik CHP'nin tepkisine çok sert yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başörtü tartışmalarıyla ilgili olarak, bu tartışmaların inançlı ve samimi vatandaşların büyük haksızlığa uğramasına yol açtığını söyledi. CHP'ye de tepki gösteren Bahçeli, "Kimin nasıl giyineceğine, inancı gereğince nasıl davranacağına siyasetin hüküm vermek için pozisyon alması toplumsal barış ve uzlaşma açısından talihsizlik, aynı zamanda da ilkel bir tutumdur. TBMM’ne başörtüsüyle gelmek isteyen kadın milletvekillerine peşin ve ön yargıyla tavır alınması, hele ki, Meclis’in hukukuna sahip çıkılacağının iddia edilerek gerekçe oluşturulmaya çalışılması tam bir ahmaklık ve gerilim yanlısı politikacı acizliğidir." dedi.

Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında ele alınan konularla ilgili olarak bir açıklama yaptı. MYK’nın 28 Ekim 2013 tarihinde toplandığını, iç ve dış siyasi gelişmelerin kapsamlı olarak ele alındığını kaydeden Bahçeli, ayrıca 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili hazırlık sürecinin gözden geçirildiğini, yapılacak çalışmaların, izlenecek yol ve yöntemlerin değerlendirildiğini ifade etti.

MHP’nin Türkiye’nin tüm seçim çevrelerinde bizatihi kendi adaylarıyla bu demokratik yarışa katılacağını, en iyi sonucu almak için de tüm imkan ve kaynaklarını seferber edeceğini aktaran Bahçeli, "Büyükşehir, il, ilçe ve belde düzeyinde adaylığı kesinleşen belediye başkan, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi adayı değerli dava arkadaşlarım, her geçen gün gayret ve mücadelelerini hızlandıracaklardır. Bu kapsamda henüz aday tespiti yapılmayan yerlerle ilgili çalışmalar kısa süre içinde sonuca kavuşturulacak, değerli adaylarımız titiz, hassas ve objektif kriterlerle belirlenip milletimizin bilgisine sunulacaktır." diye konuştu.

2 KASIM'DA KAYSERİ'DE ADAYLAR AÇIKLANACAK

‘Belediye Başkan Aday Takdim Toplantısı’nın ikincisini 2 Kasım 2013 tarihinde Kayseri’de gerçekleştireceklerini belirten Bahçeli, partisinin 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine çok önem atfettiğini bildirdi. Bu seçimlerin Türkiye’nin kaderini etkileyeceğini, geleceğini belirleyeceğini, milli varlık ve birliğini şekillendireceğini savunan Bahçeli, Türkiye’nin düzlüğe çıkabilmesi, ayak bağlarından kurtulabilmesi, sorunlarından sıyrılabilmesi için Mahalli İdareler Seçimleri tarihi bir fırsat sunduğunu dile getirdi.

Bahçeli, yerel seçimlerle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Deyim yerindeyse, Türk milleti ‘Tamam mı, Devam mı’ çerçevesinde bir seçim yapacak, varlığını ve bekasını oylayacaktır. AKP-BDP ve PKK arasında kurulan derin ve kopmaz ilişki ve irtibatın daha fazla tahribat ve kanamaya yol açmaması amacıyla aziz milletimiz demokratik tercih ve müdahalesini gerçekleştirecektir. Artık kaybedecek ne bir günümüz ne de israf edilecek bir değerimiz vardır. Kargaşa ve kamplaşmanın önlenmesi, ihanet ve iftiraların önüne geçilmesi, şiddet ve terörün sonlanması, zulüm ve zorbalığın bitirilmesi ancak demokrasinin imkan ve vasıtalarıyla mümkün olabilecektir."

SİYASİ PARTİLERE BAŞÖRTÜ KONUSUNDA 'SORUMLU OLUN' ÇAĞIRISI

AK Parti’yle birlikte Türk milletine hazımsız ve kindar çevrelerin mevkii ve statü elde ettiğini kaydeden Bahçeli, toplumsal bünyenin kutuplaşma dinamikleriyle yarıldığını ve yaralandığını öne sürdü. Başörtüsü tartışmalarına da değinen Bahçeli, şöyle konuştu: "Özellikle başörtüsü üzerinden sürdürülen polemiklerin, iki karşıt blokta mevzilenen miadı dolmuş siyasi tezlerin milletimizin aklıyla, irfanıyla ve tercihleriyle oynadığı açık bir gerçektir. İki taraflı sürdürülen siyasi istismar inançlı ve samimi kardeşlerimize büyük haksızlığa meydan vermektedir. AKP ile CHP arasındaki kayıkçı kavgasına, sonu gelmeyen kör dövüşüne başörtüsünün tekraren konu olması her şeyden önce utanç vesikasıdır. Kimin nasıl giyineceğine, inancı gereğince nasıl davranacağına siyasetin hüküm vermek için pozisyon alması toplumsal barış ve uzlaşma açısından talihsizlik, aynı zamanda da ilkel bir tutumdur.

TBMM’ne başörtüsüyle gelmek isteyen kadın milletvekillerine peşin ve ön yargıyla tavır alınması, hele ki, Meclis’in hukukuna sahip çıkılacağının iddia edilerek gerekçe oluşturulmaya çalışılması tam bir ahmaklık ve gerilim yanlısı politikacı acizliğidir. Başörtüsü meselesi mutabakat ve anlayışla, hoşgörü ve diyalogla çözülüp bitirilmesi gerekirken, iktidar ile ana muhalefet arasında düelloya neden olması, eskide kalan tartışmaların tekraren yüzeye çıkması kimseye bir şey kazandırmayacaktır. TBMM’nde yeni bir kriz ortamının doğmaması, bildik kavga ve çatışma görüntülerinin verilmemesi konusunda tüm siyasi aktörler duyarlı ve sorumlu hareket etmek mecburiyetindedir. TBMM’i milletimizin her değerini, her beklentisini ve her ihtiyacını karşılayacak ve cevaplayacak tarihi birikim ve özelliklere fazlasıyla sahiptir. Bu itibarla başörtüsüyle Meclise gelinmesini kayıp olarak görenlerle, zafer kabul edenlerin şu günkü hassas ortamda Türkiye’yi daha fazla yormamaları, gerginliklere mahkûm etmemeleri lazımdır."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER