ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Haziran 2014 Salı 13:18

Bahçeli yine Başbakan Erdoğan'a yüklendi!

Bahçeli yine Başbakan Erdoğana yüklendi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Parlamentoda partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Irak'ta yaşanan IŞİD terör örgütü saldırılarına değindi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkmenlerin ve Türkmeneli'nin arkasında durulmalı, şuna buna yem edilmemelidir. AKP hükümeti, Türkmenler'in hak ve hukukunu teminat altına almak amacıyla Musul başta olmak üzere, Türkmeneli'nin imdat çağrısını karşılıksız bırakmamalıdır. Türk askeri bugünler için vardır" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin Ortadoğu politikasını eleştirdi. "Hükümetin Suriye politikasının çöktüğünü, Irak politikasının Arap saçına döndüğünü, Ortadoğu politikasının maskara ve imha olduğunu" öne süren Bahçeli, AK Parti hükümetinin komşu coğrafyalardaki hiçbir gelişmeye müdahale edemediğini, ön alamadığını, yön ve istikamet veremediğini, istihbarat akışının kuruduğunu savundu.

''YALANDAN PİNOKYONUN BURNU UZUYOR''

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Ortadoğu politikasına ilişkin sözlerinden örnekler veren Bahçeli, yalandan insan ölmediğini ama iktidarların bittiğini söyledi.

Bahçeli, "Yalandan Pinokyo'nun burnu uzuyor, onurlu insanın yanakları kızarıyordu. Fakat bunlarda ne uzayacak burun, ne de kızaracak yüz vardır. Çünkü hükümette ahlak ve fazilet kalmamıştır. Çünkü Başbakan nefsine teslim olmuş, hırslarına yenilmiş, açgözlülüğe tutsak düşmüş, yalanın boyunduruğuna girmiştir" iddiasında bulundu.

AK Parti'nin dış politikası olmadığını belirten Bahçeli, Ortadoğu'nun alarm verdiğini, mezhepsel bölünme ve etnik anlaşmazlıkların telafisi olmayan kayıplara davetiye çıkardığını dile getirdi.

"Ortadoğu haritası yaklaşık yüz yıl sonra yeniden masaya yatırılmış, sömürge cetvel ve cellatları işbaşı yapmışlardır" diyen Bahçeli, Suriye'den sonra Irak'ın topun ağzında olduğunun altını çizdi. Irak'ın üçe bölünmesi için tüm şartların oluştuğunu ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

''IŞİD SADECE MAŞADIR''

"IŞİD sadece maşadır, sadece ihale alan, sadece zaman ayarlı bombanın düğmesine basan iblis uşağıdır. Irak'ın, peşmerge, Sünni ve Şii blok arasında paylaşılması an meselesidir ve geri sayım hızla sürmektedir. Jeopolitik gerçeklerimize ve milli çıkarlarımıza göre gelişmeler okunamaz ve gerekli tedbirler alınamazsa Ortadoğu'nun etnik ve mezhep şarapnelleri Türkiye'yi çok yönlü etkileyecektir. Millet ve devlet bekamız ateş çemberindedir. Türkiye büyük bir kriz ve kaos ortamının, stratejik düzeyde çok yüksek riski altındadır. Türk milleti, bölgesel kilitlenmeden kaynaklı olmak üzere, milli varlığına ve haklarına yönelik tehditlerle karşı karşıyadır. Kürdistan'ın kurulması, Kerkük'ün ve Türkmenler'in kaybedilmesi söz konusudur. Kurulacak peşmerge devletinin Türkiye'yi de kapsayan bir ayaklanma veya ayrılışın tetikleyicisi olma ihtimali göz ardı edilmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu felsefesi olan milli devlet, üniter devlet, laik devlet yapısı ile milli dil, milli kimlik, milli kültür ağır bir parçalanma ile karşı karşıyadır. Türkiye, coğrafyasını kaybetmemek uğruna özerk, federatif veya konfederatif bir yapılanmayı kabul etme seçeneksizliği ile karşı karşıya bırakılabilecektir. BOP kılavuzluğunda adım adım hedefine giden küresel vahşilik, Irak enerji kaynakları ve boru hattı taşıma güzergahları üzerinde kontrol sağlamak, petrol ithalatına bağımlılıktan kaynaklanan mali yükü ve arz kesinti riskini azaltmak, doğu-batı arasındaki enerji ve ulaştırma koridorlarını egemenlik altına almak, Çin, Hindistan ve Güneydoğu Asya pazarlarına satılan petrol üzerinde söz sahibi olmak, Rusya'nın bölgesel direncini kırmak için daha etkin şekilde atağa ve faaliyete geçmiştir."

-"Türkmeneli Türk'tür, Türklüğün düşürülemeyecek kalesidir"

Irak Türkmenleri'nin büyük bir tehdit ve belirsizlikle yüz yüze olduğuna dikkati çeken Bahçeli, Türkmenler'in Barzani peşmergeleriyle IŞİD arasında sıkıştığını söyledi. Musul, Kerkük, Telafer ve Tuzhurmatu'da Türkmenler'in can ve mal güvenliği neredeyse kalmadığını dile getiren Bahçeli, IŞİD'in Musul ve özellikle Telafer ve Tuzhurmatu'da Şii Türkmenler'e kan kusturduğunu söyledi. Irak Türkmenleri'nin çaresiz, savunmasız ve sahipsiz olduğuna işaret eden Bahçeli, Irak'tan her gün Türkmenler'le ilgili korkunç katliam haberlerinin geldiğini anlattı.

TÜRKMENLERİN SUÇU NE?

Irak Türkmenleri'nin "Bizi asıl öldüren düşman kurşunu değil Türkiye'nin sükutudur" diyerek isyan ettiğini aktaran Bahçeli, "Karşımızdaki bölge manzarası, 'Türkiye'nin sabrını kimse test etmeye kalkmasın' gibi içi boş sözlerle geçiştirilmeyecek kadar vahimdir" dedi. Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türkmenler, vicdansızca, alçakça canından olurken, Başbakan suya sabuna dokunmayan açıklamalarla oyalanmaktadır. Biliniz ki Türkmeneli'nde yaşanan insanlıkla bağdaşmayan gelişmelerin yarısı Filistin'de olmuş olsaydı Başbakan şimdiye kıyameti koparmıştı. Sayın Başbakan, söyler misin bize; Türkmenlerin suçu Gazze'de, Ramallah'da yaşamıyor olması mıdır?Türkmen kızlarının ismi Esma, Türkmen erkeklerinin ismi Mursi olmadığı ve bunlar topluca Rabia yapmadığı için mi sen Türkmeneli'ne duyarsız ve kayıtsızsın? Son olaylar göstermiştir ki Irak ve Suriye'deki Türkmen varlığı yavaş yavaş ortadan kaldırılmaktadır, Türkmenler soykırıma maruz kalmaktadır. IŞİD'i, Erdoğan'ı, BOP'çusu, çuvalcısı, pazarlıkçısı, peşmergesi bilmelidir ki; asil Türkmenler, Türk milleti için onur, şeref ve namus meselesidir. Şerefini parçalar halinde Barzani'nin odasında, İmralı'nın izbeliklerinde, Kandil'in mağara kovuklarında, Oslo'nun loş odalarında düşürenler bunu asla anlamayacaktır. Türkmeneli Türk'tür, Türklüğün düşmeyecek, düşürülemeyecek kalesidir. Recep Tayyip Erdoğan, bunu anlamaya, bunu böyle kabullenmeye mecburdur. Bu itibarla, Başbakan ve hükümeti, kararlı bir tutum izlemeli, Türkiye'nin fiili askeri gücüne de dayanan etkili bir caydırıcılık stratejisini tümüyle hayata geçirmelidir."

IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ NE OLACAK?

Birleşmiş Milletler'in, Irak'taki gelişmeleri ilk gündem olarak ele alması, teröristlerle mücadelede uluslararası karar ve ilkelere göre hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin içeriden bölündüğünü, dışarıdan kuşatıldığını savundu. Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi ve savunulması gerektiğini bildiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkmenler'in ve Türkmeneli'nin arkasında durulmalı, şuna buna yem edilmemelidir. AKP hükümeti, Türkmenler'in hak ve hukukunu teminat altına almak amacıyla Musul başta olmak üzere, Türkmeneli'nin imdat çağrısını karşılıksız bırakmamalıdır. Türk askeri bugünler için vardır. Türk milleti her şartta kollarını açacak, soydaşlarını kanlı çarktan kurtaracaktır. Şimdi söz ve hareket sırası Başbakan Erdoğan ve hükümetindedir. Başbakan çok önem arz eden önerilerimizi dikkate alıp milli sorumluluğun gereğini yaparsa alkışlarız, iftihar ederiz. Yok, yapamazsa MHP'nin, Türkmeneli'nin ve Türkmenler'in tertemiz elleri hem bu dünyada hem de mahşerde Başbakan'ın yakasına yapışacaktır."

Bu arada, MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısı çıkışında, cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ile ne zaman görüşeceğine yönelik soruyu, "Yaptığımız açıklamayla yetinelim" diyerek cevaplandırmadı.  

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER