ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ocak 2014 Çarşamba 16:52

Bahçeli o isimle görüşmeyecek

Bahçeli o isimle görüşmeyecek

MHP Lideri Devlet Bahçeli Metin Feyzioğlu ile yapacağı görüşmeyi iptal etti.


MHP Lideri Devlet Bahçeli yarın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile yapacağı görüşmeyi iptal etti. 

Bahçeli, "Feyzioğlu'nun maksadını aşan üslubu tarafımca yadırganmış ve sorunlu görülmüştür. Barolar Birliği Başkanıyla yarın yapacağım görüşmeye ihtiyaç kalmadığından dolayı iptal ettiğimi muhataplarının bilmesini istiyor, herkesin bu çerçevede hareket etmesini özellikle ümit ediyorum" dedi.

Feyzioğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da Dolmabahçe Sarayı'nda bir araya geldiğini ancak adaletin hakkını savunamadığını, rüşvet ve yolsuzlukla ilgili herhangi bir eleştiri getiremediğini bildiren Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu durum, hukukun bel kemiği olarak değerlendirdiğimiz Barolar Birliği'nin söz konusu Başkanına uygun düşmemiştir. Peşi sıra bu kişi, katıldığı bir televizyon programında şahsıma ve partimize yönelik eleştiride bulunmuş, 'yeniden yargılama' konusunda A'dan Z'ye yanlış bilgilendirildiğimi ifade ederek dünkü grup konuşmamda kırıcı olduğumu iddia etmiştir. Anlaşıldığı kadarıyla 'yeniden yargılama' ile ilgili muhtemel mutabakatın İmralı canisi ve mahkumiyet almış PKK'lı militanlara kadar ulaşma risk ve kaygısını açık yüreklilikle beyan etmemiz, Barolar Birliği Başkanını rahatsız etmiş ve ürkütmüştür. Bu kapsamda Barolar Birliği Başkanının maksadını aşan üslubu tarafımca yadırganmış ve sorunlu görülmüştür.

"KAYDA DEĞER FİKRİ YOK"

Türkiye, bu doğrultuda giderse Oslo ve İmralı müzakerelerinin 'yeniden yargılama' havucuyla örtülü bir affa ortam açacağı güçlü bir ihtimaldir. Bu sebeple Barolar Birliği Sayın Başkanının heyecanla sürdürdüğü, malum çevrelerle danışıklı dövüş içinde götürdüğü süreç çok farklı ve milli vicdanların kabullenemeyeceği mecralara kayma izlenimi taşımaktadır. Elbette Türk milleti ve Türkiye, çok yakın zamanda her şeyi görecek ve yaşayacaktır. Bizim haklı, doğal ve meşru eleştirilerimizi kırıcı bulan Barolar Birliği Başkanı, görüş ve düşüncelerini medya tarafından kendisine tanınan geniş imkanlarla zaten paylaştığından yarınki randevumuza gerek kalmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisinin Barolar Birliği Başkanından duyacağı ve öğreneceği bir bilgi, dikkate ve kayda alacağı parlak bir fikri de görülmemektedir. Bu itibarla Barolar Birliği Başkanıyla yarın yapacağım görüşmeye ihtiyaç kalmadığından dolayı iptal ettiğimi muhataplarının bilmesini istiyor, herkesin bu çerçevede hareket etmesini özellikle ümit ediyorum."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER