ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Şubat 2017 Cumartesi 22:08

Bahçeli : "Bozkurt işareti Başbakanın eline yakışmış"

Bahçeli : "Bozkurt işareti Başbakanın eline yakışmış"

"Bir defa, Başbakanın bozkurt işareti eline yakışmış, samimi ve milli duruşuna tam oturmuştur. Rahatsız olanlar kendi işine bakmalıdır. Ne yapsaydı, başka ülkelerin sembollerini mi kullansaydı? Türk milletinin ferdine bozkurt yapmak düşer, fitnecilere yiyecek ekmek yoktur"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir defa, Başbakanın bozkurt işareti eline yakışmış, samimi ve milli duruşuna tam oturmuştur. Rahatsız olanlar kendi işine bakmalıdır. Ne yapsaydı, başka ülkelerin sembollerini mi kullansaydı? Türk milletinin ferdine bozkurt yapmak düşer, fitnecilere yiyecek ekmek yoktur." değerlendirmesini yaptı.

- Cevizi çift görmese ağaca taş atmayacak fırsatçılar

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın partisinin grup toplantısında "bozkurt" işareti yapmasına da değindi.

"Cevizi çift görmese ağaca taş atmayacak olan fırsatçılar, kurnazlığın mahkum elebaşları milli hissiyatı anlamaz, milleti tanımaz, tanıyamaz." ifadesini kullanan Bahçeli, "Hocalı'yı duymamış, duysa bile duyarlılığının öznesi yapmamış çevrelerin uyduruk tezleri, uyuşmuş teklifleri Türk milletini meşgul edemez. Yağmur yağsa yaş görmeyen, dolu yağsa taş değmeyen, tarlası sırtında vızır vızır gezip vıdı vıdı dedikodu yapanlarla zaten yol yürünemez. Derler ki tazının topal olduğu tavşanın kulağına gidince tavşanı gülme almış. Bu tazının meselesidir. Bozkurt ise alayının ensesindedir. Bozkurt Türklüğün ruh kökü, dirilişin sembolüdür, Bağımsızlığımızın rehberi, varoluşumuzun şanlı destanı, milli duruşumuzun şerefidir." açıklamasında bulundu.

Her ülkenin bir sembolünün olduğunun altını çizen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Mesela horoz Fransa'ya, aksungur İzlanda'ya, bizon Polonya'ya, kınalı keklik Irak'a aittir. Kaplan Bangladeş'le, kartal Mısır'la, akbaşlı Kartal ABD'yle, aslan Birleşik Krallık'la, boğa İspanya'yla, boz ayı Rusya'yla özdeşleşmiştir. İbibik kuşu İsrail'i çağrıştırırken, panda Çin'i, kanguru Avustralya'yı hatırlatmaktadır. Türkler ise bozkurtla anılmaktadır. Birçok ülkenin bayrağında hayvan figürü vardır. Mesela Ekvator'un akbaba, Peru'nun lama, Uganda bayrağında da turna vardır. ABD'de Demokratlar eşek, Cumhuriyetçiler ise fil simgelerini kullanmaktadır. Bunları niçin söylediğim sanıyorum anlaşılmıştır. "

Başbakan Yıldırım'ın grup toplantısında yaptığı bozkurt işaretinin günlerce konuşulduğunu hatırlatan Bahçeli, " İlginçtir ki siyasi gündem buna göre konuşlandı. Herkes fıtratına uygun görüş sarf etti. 'Niye yaptı?', 'Neden yaptı?', 'Ne söylemeye çalıştı?' şeklindeki sualler havalarda uçuştu, ortalığa doluştu. Toz duman geçtikten, her şey yerli yerine oturduktan sonra değerlendirme yapmak için bekledim, izleyip, niyet ve mesaj sahiplerini gördüm." değerlendirmesini yaptı.

- "O devirler geçti...

"Bir defa, Başbakanın bozkurt işareti eline yakışmış, samimi ve milli duruşuna tam oturmuştur. Rahatsız olanlar kendi işine bakmalıdır. Ne yapsaydı, başka ülkelerin sembollerini mi kullansaydı?" ifadesini kullanan Bahçeli, paylaşımlarını şöyle sürdürdü:

"Türk milletinin ferdine bozkurt yapmak düşer, fitnecilere yiyecek ekmek yoktur. Bozguncular diyor ki, geçmişte bozkurt yapanlar suçlanmış, takibata uğramış. Ben de diyorum ki; samanlıkta iğne aramayın, o devirler geçti. 'Havada uçan karakuş sürüleri, ey bozkurt senden geçemez.' diyen Yusuf Has Hacip’in bu sözü Türk devletini yönetenlerin pusulası olmalıdır. FETÖ'cülerin yeni sığınağı olduğuna dair şüphe ve soru işaretleri gün geçtikçe yoğunlaşan Aydınlık ve havarileri boşuna el avuç ovuşturmasın. FETÖ'nün paralı piyonları ve kripto elemanlarıyla Türk düşmanlarının kalemşor ve siyasi tetikçileri harman yeri dişlemesin, pusuda beklemesin. Sayın Yıldırım, siyasi zerafet ve hoşgörü kapsamında bozkurt yapıyorsa, bunu saygı, takdir ve tebrikle karşılamak asıl ve esastır. Büyük alim Yusuf Has Hacip'ten esinlenip diyorum ki; 'Evet' diyerek 'Kaçana yetişip uçanı tutacağız. Kırığı sarıp bozuğu düzelteceğiz'. 'Evet' diyerek yeni bir bozkurt destanı yazacağız. 'Mürüvvete endaze olmaz' inancıyla adam gibi, bozkurt ruhuyla evet mührünü basacağız. Bozkurt yapmak ilk bakışta hiç kimseyi MHP'li, ülkücü yapmaz; ama en azından dürüst ve içtense milli ve yerli olduğunu kanıtlar."

- "Yüzümüzün kara çıkmaması 'evet' diyeceğiz

"Evet, insan eşref-i mahlukattır. Bozkurt ise Türk olan insanın medarı iftiharı, tarihin özeti, hayırsızların ve karanlık emellerin engelidir." ifadesini kullanan Bahçeli, Yusuf Has Hacip'in "İnsana yararlı olan miras sözdür. Miras bırakılan sözü tutmanın yararı yüzdür." sözünü hatırlattı.

 

Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:

"Yüzümüzün kara çıkmaması için 'Evet' diyeceğiz. Dikkatle, titizlikle yanılmayacak, yanıltmayacağız. Bunu her zaman aklımızda tutup dünü, dünümüzü, kök ve kaynağımızı unutmayacağız. Yusuf Has Hacip'in duasından ilham alarak sesleniyorum; 'Ya Rab, devletimizi artır, dileğimizi ver. Her işimizde arka ol, desteğini ver'. Suyu kesilmiş değirmen gibi patırtı gürültü çıkaran içimizdeki ve dışımızdaki çıkarcılara, dönekliğin markalarına şans ve fırsat tanıma. Açgözlüler, MHP üzerinde hesabı olan vicdanı nasırlılar bilsin ki; 'Aç kişinin mala doymaz gözü, meğer içine dolmayınca kara yer tozu'. Milletin gönlüne ilmek ilmek işledik kutlu davamızı, akıl ve ahlakla düşünüp, cesaretle büyüyüp bozkurt gibi Türklüğün şafağında doğduk."

 

 

 

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER