ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Şubat 2017 Pazartesi 17:25

Azerbaycanlı lösemi hastasına kemik iliği nakli

Azerbaycanlı lösemi hastasına kemik iliği nakli

Azerbaycanlı lösemi hastası Habibou'ya, tedavi olmak için geldiği Türkiye'de, Almanya'da bulunan kemik iliği nakledildi


Azerbaycanlı lösemi hastası Rahib Habibou, tedavi olmak için geldiği Türkiye'de, Almanya'da bulunan kemik iliğinin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Özel bir hastanede İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı olan Prof. Dr. Aynur Uğur Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 yaşındaki Habibou'nun lösemi ön tanısıyla Azerbaycan'dan geldiğini ve hemen kemoterapiye başlandığını anlattı.

Rahib Habibou'nun kardeşinin ilik nakli için uyumlu olmadığının anlaşılması üzerine nakil için uluslararası bankaya başvurduklarını belirten Bilgin, Almanya'dan çok hızlı şekilde gelen verici bilgileri sonucunda nakli gerçekleştirdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Bilgin, naklin 18'inci gününde olduklarını ve bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade ederek, "Şu anda nakil başarılı oldu, kemik iliği tuttu. Yarın taburcu edeceğiz." diye konuştu.

Lösemi hastası Habibou ise Türkiye'ye tedavi olmak için geldiğini, kemoterapi aldığı süreçte kemik iliği nakli için beklediğini belirtti.

Kemoterapi sürecinin çok zor geçtiğini dile getiren Rahib Habibou, "Yeniden doğmuş gibiyim. Yeni bir hücre, yeni doğmuş bebek gibi." dedi.

Habibou, kontrolleri için bir süre daha Türkiye'de bulunacağını, ardından Azerbaycan'a dönerek hayatına kaldığı yerden devam edeceğini dile getirdi.

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu anlatan Rahib Habibou, Türkiye'deki doktorlara ve Azerbaycan'daki iş yerine kendisine verdiği destekten dolayı da teşekkür etti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER