ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 11:58

"AYNA" deneyimi de enerjiyi de yansıtmaya hazır


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteklediği, yaşlıların toplumda aktif rol almalarını sağlayacak, gençlerin sosyal sorumluluk bilincinin gelişimine katkıda bulunacak "Aktif Yaşam için Nesiller Arası Etkileşim Modeli" (AYNA) projesine başvurular başladı.
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜSSAM) Müdürü Prof. Dr. Orhan Derman, AA muhabirine, projeyle, gençlerin ve yaşlılarının çeşitli konularda bir birinden faydalanacağını belirtti.
Proje süresince Keçiören, Altındağ ve Çankaya ilçelerindeki 200 genç ve 100 yaşlıya yönelik çeşitli etkinlikler düzenleneceğini anlatan Derman, "Gençlerin ve yaşlıların birbirlerine karşı yaklaşımları incelenecek. Bu uygulamayla hareket halindeki yaşlıların psiko-sosyal durumlarının olumlu etkilenmesine zemin hazırlanacak. Yaşlıların acil durumlarda ve ihtiyaç halinde iletişim teknolojilerini kullanmaları sağlanacak, yeni teknolojilerin tamamen dışında kalmayarak daha erişilebilir bir yaşlılık geçirmelerine imkan tanınacak" diye konuştu.
-"Proje, 1 Ekim Dünya Yaşlılılar Günü'nde uygulanacak"
Ankara'nın projede pilot il olduğunu aktaran Derman, aktif yaşam modelinin, olumlu sonuçlar vermesi halinde diğer illerde de uygulayacağını söyledi.
Derman, uygulama ve çıktılarının kamuoyuyla paylaşılacağı projenin, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde uygulamaya başlanacağını kaydetti.
Projeye dahil olmak isteyen gençler ve yaşlılar, "0312 229 03 51" numaralı telefondan, "aynaprojesi@gmail.com" ve "www.aynaprojesi.org" adresinden başvuru yapabilecek.
-İki kuşak bilgilerini paylaşacak
Gençlerle yaşlıların beş çayında buluşacağı, gezi ve tabiat yürüyüşleri yapacağı, konserlere gideceği, alışverişe çıkacağı proje kapsamında, yaşlılar, gençlere unutulmaya yüz tutmuş sanatlar ve zanaatkarlık hakkında bilgi aktaracak, gençler de bilgisayar, internet ve cep telefonu kullanımı konusunda yaşlılara yardımcı olacak.
Projenin paydaşları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜSSAM), Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Hollanda Yüksek Eğitim Enstitüsü (NIHA), Altındağ Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü yer alıyor.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER