ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Mart 2017 Pazartesi 11:36

Avrupa'daki Türkler halk oylaması için sandık başında

Avrupadaki Türkler halk oylaması için sandık başında

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları, 13 bölgede oylarını kullanmaya başladı


Avrupa'da yaşayan Türk seçmenler, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması için sandık başına gitti.

Sabah erken saatlerde Berlin, Köln, Münih, Hannover, Hamburg, Nürnberg, Karlsruhe, Frankfurt, Essen, Münster, Düsseldorf, Stuttgart ve Mainz Başkonsolosluk bölgelerindeki seçim merkezlerine gelen vatandaşlar oylarını kullanmaya başladı.

Almanya'daki vatandaşlar oylarını, sandıkların kurulduğu bu 13 bölgede, 9 Nisan'a kadar, 09.00 -21.00 saatlerinde verebilecek.

Berlin Başkonsolosluğunda eşi Berna Aydın ile oyunu kullanan Büyükelçi Ali Kemal Aydın, burada yaptığı açıklamada, kendisinin de ilk defa yurt dışında sandık başına gittiğini söyledi.

Aydın, yurt dışındaki seçmenlerin 9 Nisan'a kadar oylarını verebileceklerini hatırlattı.

Almanya'da bir milyon 400 binden fazla kayıtlı seçmenin olduğunu vurgulayan Aydın, seçim merkezlerinde hafta sonu yoğunluk yaşanabileceğine işaret ederek, seçmenleri hafta içi de oy kullanmaya davet etti.

Randevu sisteminin ve konsolosluk görev bölgesi ayırımının kaldırıldığını anımsatan Aydın, vatandaşların kendilerine en yakın konsolosluk bölgesindeki sandıklara gidebileceğini ifade etti.

Güvenlikten geçerek sandık başına giden seçmenler kimlik kontrolünün ardından oylarını kullanabiliyor. Seçmenlerin, oy kullanırken, üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya pasaportlarını yanlarında bulundurması gerekiyor.

 

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER