ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2013 Salı 07:03

ATO heyetinden Çinli gelin ve damada sürpriz


Çin’de 'Türk Yılı' kapsamında düzenlenen 'Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali' için Şanghay’da bulunan Ankara Ticaret Odası (ATO) başkan ve bazı üyeleri Çin düğününe katıldı. Şanghay’da bir otelde davetli oldukları yemek sırasında aynı katta düğün yapıldığını gören Salih Bezci başkanlığındaki heyet, gelin ve damada takı takarak sürpriz yaptı.

ATO Başkanı Bezci, gelin Tong Chen (27) ve damat Ming Xi’yi (30) tebrik ettikten sonra iğne ile gelinin elbisesi üzerine para taktı. Ardından hep birlikte evliliklerinin uzun sürmesi için dua edildi.

Düğün salonuna girerken Çinli damadın konuklarına sigara ikramı sırasında da ATO meclis üyesi Ekrem Soylu, damadın elindeki sigarayı söndürerek, gelin Tong Chen (27) ve damat Ming Xi’ye (30) “Hayata temiz bir başlangıç yapın, artık sigara içmeyin.” önerisinde bulundu.

Türk konukların yüzlerce davetlinin önünde sahneye çıkması düğün sahipleri tarafından ‘uğur’ olarak nitelendirildi. ATO başkanı Bezci, gelin ve damattan 3 yerine Çin’in doğum kontrol politikasına atıfta bulunarak 1 çocukları olmasını diledi.

Düğünün ilginç sahnelerinden birisi de dua sahnesi oldu. Katılımcılar ellerini açarak Müslümanlar gibi dua etti.

Gelin ve damatla fotoğraf çektiren ATO üyeleri, düğün şekerlerini alıp salondan ayrıldı. ATO üyelerinin düğüne katılarak para takmasını çiftin mutlu olacağının işareti olarak gördüklerini belirten Çinli ev sahipleri, 'paranın şans anlamına geldiğini, yabancı konukların düğüne katılarak para hediye etmesini yeni evli çiftin şanslı ve mutlu olacağına dair bir işaret saydıklarını' anlattı.

Düğünlerinde ilk defa farklı bir sahne ile karşılaşan gelin Tong Chen duygularını, “Katılımınızı samimi bulduk. Çok mutlu oldum. Gelenekleriniz ilginç geldi. Misafirlerimiz çok beğendi.” dedi.

Düğün de Türkleri aralarında gören Çinliler ise mutluluklarını alkış ve fotoğraflar çekerek gösterdi.

Daha sonra ATO üyelerine düğüne katılan konuklara ikram edilen renkli şeker ve çikolatalardan hediye edildi.
KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER