ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 11:16

Atılacak adımlar sözde değil özde olmalı

Atılacak adımlar sözde değil özde olmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir ziyareti öncesinde Esenboğa havalimanında basın mensuplarının sorularını cevapladı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir seyahati öncesi havalimanında yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili olarak, "Şu anda da bunun artıları, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nin kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Bu kanaat, TSK'nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar" dedi.

"Sırtımızda ağır bir küfe var"

"Bedelli askerlik konusunda hükümet bir adım atarsa sizin tavrınız ne olur?" sorusuna ise Erdoğan, "Başbakanlığım dönemimde bu konuyla ilgili hükümetin düşüncelerini söylemiştik. Şu anda da bunun tabi artıları var, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Ve bunlar doğru yaklaşım tarz değil" yanıtını verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kanaatini bir yere bırakmanın mümkün olmadığını belirten Erdoğan, "Bu kanaat Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de ihtiyacını gözardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak, böyle bir karar verilir ve ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar. Bu bakımdan şu anda böyle bir kararı ne hükümet vermiştir, ne Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu konuda kesin bir kanaati açıklanmıştır ne de bana kesin olarak yansıyan bir şey söz konusu değildir. Çünkü Cumhurbaşkanı olarak ben de bu olaya artı ve eksilerini bu ilgili mercilerle değerlendirmek suretiyle vermek durumundayım. Çünkü sırtımızda bizim gerçekten ağır bir küfe var" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere özel uçak "TUR" ile saat 10.55'te Cezayir'e gitti.

Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve diğer yetkililer uğurladı.

Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile milletvekilleri, iş adamları da Cezayir'e gitti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER