ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2012 Perşembe 00:09

Ateşkes üzerine BM toplanıyor


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkesin sağlandığı bilgisi üzerine danışma toplantısı yapılacak.
    
Toplantıya BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un TSİ 22.30'da telekonferans yöntemiyle bağlanarak bölgedeki son durum hakkında bilgi vermesi bekleniyor.
    
BMGK'da bugün bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendirmek ve bir karar alma amacıyla açık toplantı yapılması planlanıyordu. Ancak ateşkesin sağlanması üzerine bu toplantı yerine kapalı danışma toplantısı yapılması kararlaştırıldı.
    
BMGK'da, İsrail'in Gazze saldırılarına başlamasından bugüne birçok kez danışma toplantısı gerçekleştirildi ancak herhangi bir basın açıklaması ya da karar metni üzerinde anlaşma sağlanamadı.
    
Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, Güvenlik Konseyi'nin bölgedeki gelişmeler karşısında sessiz kalmasına ilişkin ABD'yi suçlamıştı.
    
Öte yandan BM Genel Sekreteri Ban, bugün Tel Aviv'de bir otobüste meydana gelen patlamayı ''en şiddetli biçimde'' kınadı. Ban, yaşanan hiçbir gelişmenin sivillere saldırmayı meşru gösteremeyeceğini kaydetti.
    

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER