ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mart 2013 Pazar 22:48

"Atatürk ölmüş ve değersiz!"

"Atatürk ölmüş ve değersiz!"

Eğitim-Sen'in iddiasına göre okullarda Atatürk ölmüş ve değersiz bir insan olarak gelecek nesillere anlatılıyor.


Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) Adana Şube Başkanlığı, kent merkezindeki bir ilkokulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni S.M.D.'nin ders sırasında öğrencilerine, Atatürk'ün ölmüş bir insan olduğunu bu nedenle ölmüş insanlara fazla değer verilmemesi gerektiğini söylediği yönünde şikayetler geldiğini iddia etti.

Sendikanın şube yürütme kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, son dönemde inanç üzerinden öğrencilerin davranış ve kıyafetlerine baskı yapılmaya çalışıldığı öne sürüldü. Merkez Seyhan İlçesi'ndeki bir ilkokulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni S.M.D.'nin öğrencilerine ders kitabı dışında bilgiler verdiğini savunuldu. Yapılan açıklamada şu iddialar yer aldı:

"Geçtiğimiz günlerde sendikamıza gelen veliler; çocuklarını gönderdikleri okulda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni S.M.D.'nin çocuklara yönelik, 'Atatürk ölmüş bir insandır. Ölmüş insanlara fazla değer vermemek gerekir' dediğini, çocukların başlarını kapatması gerektiğini, açık saçık giyinmemeleri gerektiği, denize girmemelerini, günah olduğunu, 'Aleviler, Kürtler abdest almaz, namaz kılmaz' dediği, cinsellikle ilgili konular anlattığını, hatta çocuklara web siteleri önerdiği, bu sitelerin korku, şiddet ve cinsellik içerikli olduğunu, çocuklarının bunlardan etkilendiğini, korktuğunu, sürekli kendilerine sorular sorduklarını, çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu ifade etmişlerdir."
 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER