ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2014 Cuma 17:57

Atalay, kabineden neden ayrıldı?

Atalay, kabineden neden ayrıldı?

Yeni kabinede yer almayan Beşir Atalay, başbakan yardımcılığı görevini Yalçın Akdoğan’a devretti. Atalay, “Hem Sayın Cumhurbaşkanımızdan hem yeni Başbakanımızdan affımı arz etmiştim kendilerine, kendime has sebeplerimle” dedi.


Beşir Atalay, başbakan yardımcılığı görevini Yalçın Akdoğan’a devretti. Atalay ve Akdoğan, devir-teslim töreninde basın mensuplarına açıklama yaptı.

"YALÇIN AKDOĞAN BENİM DEĞERLİ KARDEŞİM"

"Yalçın Akdoğan benim değerli kardeşim" ifadesini diyen Atalay, şunları söyledi: "Bu günlerde genç ve yaşlılar tartışmaları var biliyorsunuz. Kendisine hem bu odayı hem bu görevi devrediyorum. Bu oda önemlidir. Benim için şöyle önemli, 18 Kasım 2002 yılında 58. hükümet kurulduğunda geldim bu odaya oturdum. 12 yıla yaklaşıyor. Arada bir 4 yıl İçişleri Bakanlığına gittim, sonra tekrar geldim bu odaya, aynı odama oturdum. Yani 9 yıl bu odada oturmuş oldum. Bu oda böyle küçük, bakan odaları içinde en mütevazi olanlardan biridir ama içi çok doludur. AK Parti ve AK Parti hükümetlerine çok mutfak görevi görmüştür. Çok hatıralar vardır bu odada."

Görev süresi boyunca elinden geldiğini yaptığını belirten Atalay, “12 yıla yaklaşan bir süre sonunda da iç ferahlığıyla hamd olsun görevini yapma huzuruyla ve onurla bu görevimden ayrılıyorum" dedi.

"AFFIMI İSTEMİŞTİM"

Yeni bir hükümetin kurulduğunu, kendisinin üçüncü dönem içinde olduğunu belirten Atalay, "Seçime kadar sürecekti, sürdü ama kendim hem Sayın Cumhurbaşkanımızdan hem yeni Başbakanımızdan affımı arz etmiştim kendilerine. Kendime has sebeplerimle. Dolayısıyla sağ olsunlar onlar da böyle bir anlayışı gösterdiler ve bu şekilde bir değişim gerçekleşiyor" diye konuştu.

NTV'de yer alan habere göre, Atalay, "daha nice yapılacak işler var. İşte yeni arkadaşlarımız, genç arkadaşlarımız bunları yürütecek. Biz de bir dava ahlakı vardır, bütün sadakatimiz davamızadır.Bundan sonra da şüphesiz partimin emrindeyim. Hangi görevle olursa olsun bu kadar uzun yıllar partim bana layık gördü bu onurlu görevi bundan sonra da benim aynen hizmetlerim, ömrüm oldukça devam edecek." dedi.

Atalay, tebrik ettiği Akdoğan'ın yeni görevinin kendisi, ailesi, partisi ve millet için hayırlı olmasını diledi.

AKDOĞAN: BİZ BİR DAVANIN NEFERLEYİZ

"Bayrak yarışında aynı ekipten, aynı takımdan olanlar bayrağı birbirine devrederler. Bayrağı alan kişi daha güçlü bir şekilde hedefe doğru koşmaya başlar" ifadesini kullanan Yalçın Akdoğan ise, şunları söyledi: "Biz, bir misyonun, bir davanın neferleriyiz. Bize hangi görev verilirse biz varoluş gayemize uygun olarak, siyasi amaçlarımıza uygun olarak bu hedeflerin peşinde koşmayı bir görev biliriz. Bu sıfatın, makamın ne olduğu hiç önemli değildir. Bu uğurda mücadele etmeyi bir vazife biliriz. Tabii Sayın Bakanımın, ben başarılarından bile bahsetmiyorum, bunu abes görüyorum. 12 yılda, AK Parti iktidarı 'sessiz devrim' diye adlandırılan büyük reform projelerini hayata geçirdiyse, büyük demokratikleşme hamlelerini hayata geçirdiyse bunun altında Beşir Atalay'ın imzası vardır. O yüzden ben başarılı faaliyetlerden bahsetmeyeceğim."

Beşir Atalay ile çok kadim bir dostluğunun bulunduğunu vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti: "12 yılda biz çok zor zamanlar geçirdik, çok sıkıntılı geceler geçirdik. Bu zor zamanlarda, sıkıntılı gecelerde ya ben Beşir hocamızı aramışımdır, ya o beni aramıştır. O süreçleri hep birlikte atlattık. Partimizin, milletimizin, ülkemizin bu noktaya gelmesinde el birliğiyle bir gayret ortaya koyduk. Beşir Bey, dert sahibi; derdi olan, davası olan, demokrat bir insandır.

"YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞASINDA BİR ROL ÜSTLENİYORUZ"

Akdoğan, “Yeni Türkiye'nin inşasında bir rol üstleniyoruz. Biz varımız yoğumuzla, gece gündüz demeden yeni Türkiye'nin inşasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için canla başla gayret göstereceğiz. Önümüzde yapacak çok işimiz var” dedi.

Akdoğan, "Her sıkıntılı gecede ya hocam beni arardı, ya ben onu arardım. Bundan sonra da inşallah yani güzel günlerimizde de kötü günlerimizde de sıkıntılı günlerimizde de ilk arayacağım kişi Sayın Atalay olacaktır" dedi.

Her bayram ailesiyle ilk Beşir Atalay'ı ziyarete gittiğini anımsatan Akdoğan, "Bu yüzden ondan görevi devralıyor olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

"ALLAH BİZİ MAHÇUP ETMESİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da teşekkür eden Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah bizi mahcup etmesin, Allah utandırmasın. İnşallah buna layık oluruz. Bu tür işlerde güzel başlamak kadar güzel bitirmek de önemlidir. Hüsnü hatime çok büyük önem taşır. O makamlardan nasıl ayrıldığınız. İşte Beşir Atalay bunun en güzel örneğini göstermiştir. İzzet ve şerefle çok büyük hizmetler yaptıktan sonra hüsnü hatime ile makamını devretmektedir. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. O bizim hocamızdır. Bundan sonraki süreci de el birliğiyle inşallah yürütmeyi sürdüreceğiz."

Konuşmaların ardından Atalay ve Akdoğan birbirlerine çiçek takdim etti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER