ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 13:38

'Ata Savunma Sanatı' Mudanya’da

Ata Savunma Sanatı Mudanyada


Bursa Mudanya’nın Güzelyalı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Ülkem Gençlik ve Spor Kulübü, eğitimlerine başladı. Tamamı Türkçe ve Türk kültüründen düzenlenerek oluşturulan 'Ata Savunma Sanatı'nın isminin ise Ahilik geleneğinden esinlenildiği belirtildi.

Yıllardır sporculara başta Japonca, Korece ve Çince olmak üzere birçok değişik dilde ve kültürde savunma sporu yaptırmak zorunda kaldıklarını ifade eden Ülkem Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Ata Savunma Sanatı Eğitmeni Tuncay Meriçli, Doğu ve Batı kültürüne has olan tüm yakın dövüş sanatlarının tamamına alternatif olarak dünya dövüş sanatları camiası için önemli bir noktada olduğunu söyledi. Meriçli, 2006 yılına Murtaza Ünlü tarafından kurulan ve yüzde 100 Türklere ait bir savunma sanatı olan spora gönül veren neferlerin tamamının azimli, çalışkan, kararlı ve en önemlisi de dört iklim yedi cihanda var olmanın bilinci içerisinde hareket ettiğini kaydetti.

Ata Savunma Sanatı Federasyonu Başkanı Murtaza Ünlü’ye Mudanya’daki temsilcilik noktasında teşekkür eden Tuncay Meriçli, “Artık sporcularım kendi dillerinde ve kültürlerinde savunma sporu yapabileceği gibi yurt dışında da diğer savunma sporları nasıl kendi dillerinde spor yapıyorsa Ata Savunma Sanatı da tüm dünyada Türkçe ve Türk kültürüne öz spor yapacak. Dünyanın dört bir yanında Türkçe konuşulacak ve Türk kültürü örf ve adetleri tanınacak. Dedelerimizin dediği gibi ‘Bırakın bu gavur icatlarını’ diyerek, tüm sporseverleri Türkçe ve kültürümüze has spor yapmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER