ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Aralık 2013 Pazartesi 19:32

Askeri tersaneden acı haber: 10 şehit

Askeri tersaneden acı haber: 10 şehit

İzmir'de askerî tersanede römorkör yan yattı: 10 şehit


ŞEHİT SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Genelkurmay Başkanlığından, İzmir tersanesinde romorkörün yan yatmak suretiyle alabora olması sonucu 10 personelin hayatını kaybettiği, 17 personelin yaralı kurtarıldığı bildirildi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerinde izledi.
Bu arada yan yatan 'TCG Değirmendere' römorkörünün bulunduğu havuzda bir mayın tarama gemisinin daha bulunduğu ortaya çıktı. 'A6' adındaki bu geminin sorunsuz olarak suya indirildiği, ancak daha sonra denge sorunun ortaya çıktığı ve Değirmendere gemisini iki taraftan destekleyen ve 'takarya' adı verilen besleme takozlarının önce birinin kırıldığı, geminin hızla önce bu tarafa, ardından diğer takaryanın da kırılmasıyla diğer tarafa çok hızlı yattığı ifade edildi.

TSK: BAZI ASKERİ VE SİVİL PERSONEL KAYIP

Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle : ''Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan 'TCG Değirmendere' Römorkörü 23 Aralık 2013 tarihinde, havuzda 'Dalış' esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle 'alabora' olmuştur.

Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır.

Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı askerî ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup, kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."
 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER