ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2013 Cumartesi 13:23

Askeri helikopterler Suriye sınırında

Askeri helikopterler Suriye sınırında

Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen heyet 2 askeri helikopter ile Türkiye-Suriye sınırında inceleme yaptı.


Türkiye-Suriye sınır hattında askeri helikopterle keşif uçuşu yapıldı. Suriye'de kimyasal silah kullanımının ardından ülkeye müdahale noktasında tartışmalar sürerken Türkiye özellikle sınır hatlarında önlemlerini arttırdı.

Hatay'ın Suriye ile sınır noktasındaki ilçelerindeki ilk askeri hareketlilik sabah saatlerinde yaşandı. Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığına inen iki helikopter burada kısa bir süre kalarak yeniden havalandı. Helikopterler sıfır noktada bulunan Güveççi ve Aşağıpulluyazı köylerinin üzerinden geçerek gözden kayboldu. Helikopterde hangi askeri yetkililerin bulunduğu noktasında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu arada ülkelerinde yaşanan iç karışıklık nedeniyle kimyasal silahlarında kullanılması ve ülkeye yapılacak olası müdahaleden kaçmak isteyen Suriyelilerin sınır hattındaki bekleyişi sürüyor. Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünün sıfır noktasına kadar aileleri ile gelen Suriyeliler burada Türkiye'ye geçiş yapmak için bekliyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER