ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2013 Pazar 09:09

Askeri birlikte gıda zehirlenmesi

Askeri birlikte gıda zehirlenmesi

Manisa Kırkağaç'ta bulunan jandarma eğitim alayındaki 300 kadar er yediği akşam yemeğinden zehirlendi.


Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, bulunan jandarma eğitim alayındaki 300 kadar er akşam yemeğinin ardından bulantı, kusma ve yüksek ateş şikayetiyle hastanelere başvurdu. Askerler tedaviye alınırken, zehirlenenlerin sayısının artabileceği kaydedildi.

Kırkağaç 6'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı acemi birliğinde akşam yemeğinden sonra erler bulantı, kusma, mide ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneyere başvurdu. Yaklaşık 300 er Kırkağaç, Soma ve Akhisar Devlet Hastaneleri'nde tedavi altına alındı. Acemi erlerin, yedikleri akşam yemeğinden zehirlendiği sanılıyor. Askeri birlikte 5 bin erin bulunduğu, zehirlenenlerin sayısının artabileceği belirtildi. Askeri birlikte dağılan yemekten numune alınıp, incelenmek üzere Tarım İl Müdürlüğüne gönderildi.

VALİ SAVAŞ: ZEHİRLENMENİN BOYUTU TAM BELLİ DEĞİL

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, er eğitim alayında yaşanan gıda zehirlenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Vali Savaş, "Acemi birliğinde bulunan erler akşam yemeğinde sonrası gıda zehirlenmesi tanısıyla hastanelere başvurdu. Kırkağaç ve çevre ilçelere kesin rakam belli olamamakla birlikte 300 ile 400 arası askerimiz tedavi altına alındı. Erlerden bazıları, birliğe sevk ettiğimiz sağlık görevlileri tarafından kendi birliklerinde tedavi edildi. Çevre illerden ve ilçelerden ve özel hastanelerin ambulansları acemi birliğine yönlendirildi. Bununla birlikte izinli ve istirahate bulunan sağlık görevlileri çağrıldı. Koordinasyonu sağlamak için Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü devreye girdi. Gıda zehirlenmesinin boyutu tam anlamıyla belli değil, ama ilgili askerlerimizin yedikleri yemeklerde zehirlenmeye yol açabilecek hassas ürünler bulunmadığını öğrendik. Yemeklerden alınacak numuneler üzerinde yapılacak inceleme sonrasında kesin sonuç belirlenecek" dedi.

Öte yandan zehirlenen askerler nedeniyle Soma ve Kırkağaç'taki izinli sağlık personeli görev başına çağrıldı.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER