ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2014 Salı 15:57

Asansör kazasında yedi öğrenci yaralandı

Asansör kazasında yedi öğrenci yaralandı

Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde asansörün düşmesi sonucu 7 öğrenci yaralandı.


 Sakarya'nın Geyve ilçesinde, bir lisede asansörün düşmesi sonucu 7 öğrenci yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Camikebir Mahallesi'nde bulunan üç katlı Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin asansörü, henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü.

Bu sırada, asansörde bulunan öğrenciler Enes Gül, Miraç Demir, Osman Kısa, Tarık Can, Oğuzhan Karaman, Hüseyin Özçelik ve Yavuz Eken yaralandı.

İtfaiyenin kurtarma ekipleri, asansörü kesici alet yardımıyla açtı. Asansörden çıkarılan yaralı öğrenciler, sağlık görevlilerince ambulanslara taşınarak kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Bu arada, asansör kazası nedeniyle okul tatil edilerek öğrenciler evlerine gönderildi.

Asansör kazasının, ilk belirlemelere göre halat kopması sonucu meydana geldiği bildirildi

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Merkezinden alınan bilgiye göre, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 7 öğrencinin yaralanmasına sebep olan asansör kazası, ilk belirlemelere göre halatın kopması sonucu meydana geldi. 14 kişi kapasiteli olan asansör, okulun 3. katından zemine düştü. Kaza sonucu yaralanan 7 öğrenciden 5'inde, kırıklar bulunuyor.

İki öğrenci ise iç kanama şüphesiyle Sakarya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla kazaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.

4 KİŞİLİK ASANSÖRE 7 ÖĞRENCİ BİNMİŞ

Sakarya'nın Geyve İlçesi'ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 7 öğrencinin yaralandığı kazayla ilgili Geyve Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sürerken, sadece öğretmenlerin kullanımına tahsis edilen 4 kişillik asansöre 7 öğrencinin izinsiz olarak bindiği ortaya çıktı.

Yaralılar olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi ile kurtarılırken, kurtarma çalışmalarını okulda bulunan bir öğencinin velisi cep telefonu ile görüntüledi.

Olaydan sonra Adapazarı'na Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralılarla birlikte hastaneye gelen öğrencilerden biri, "Asansöre öğrencilerin binmesi yasak. Ancak 7 arkadaşımız binince asansör yere çakıldı" dedi.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık da asansör kazasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söylemekle yetindi.

 

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER