ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Haziran 2013 Pazartesi 19:57

Arınç'tan Sarısülük değerlendirmesi

Arınçtan Sarısülük değerlendirmesi

Bülent Arınç, Gezi olayları esnasında kafasına isabet eden kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ölümüyle ilgili soruları cevaplandırdı.


Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından basına açıklama yapan Bülent Arınç, Gezi eylemcilerinden Ethem Sarısülük'ün ölümüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Arınç, Sarısülük'ün ölümüne sebep olan polis memurunun serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı" dedi. 

İşte Bülent Arınç'ın konuyla ilgili sözleri; 

"Maalesef Ethem Sarısülük vefat etmiş, ona Tanrı'dan rahmet diliyorum. Sarısülük'ün polis tabancasından çıkan kurşunla ölmüş olabileceği yargıya sevkedilmiş, adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmasına karar verilmiştir.

Bu aklanmış olduğunu göstermez. Olayla ilgili olarak niçin adli kontrol kararıyla karar verilmiştir izahı, toplanan delillerle ve olayı tamamen kayd etmiş video ve kamera kayıtlarıyla polis memurunun göstericiler kalkanını gaspetmişler, linç teşebbüsünde bulunulmuş vucuduna 37 taş isabet etmiştir.

Kendisi havaya iki kez ateş ederek kaçmaya çalışmış. Üçüncü kez ateş ederken silahın düşmesi sonucu böyle bir şey olduğu hakkında mahkeme kanaatı hasıl olmuş. Adli soruşturma devam etmektedir.

Yargı sürecinde bilerek ve kasten bu olaya sebebiyet verdiği ortaya çıkarsa, mahkemenin kararını hep beraber bekleyeceğiz, kendisini koruma güdüsüyle bu hareketi sabit bulunursa ona göre karar vereceğiz. Biz şüphesiz vatandaşımızın yanındayız, hiçbir şekilde böyle bir olayın meyd ana gelmesini istemeyiz. Bu olayın nasıl meydana geleceği video, kamera kayıtları ortaya koyacak."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER