ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2014 Cuma 22:18

Arınç: Vakıf kurup bunu istismar edenler var

Arınç: Vakıf kurup bunu istismar edenler var

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hastalık, tedavi ve sağlık alanında vakıf kurup bunu istismar edenlerin olduğunu söyledi.


 Bu vakıfların isimlerini vermeyeceğini belirten Arınç, “Müfettişlerimiz zaman zaman bu vakıflarda denetim yapıyorlar. Adı sağlıkla ilgili olsa dahi bazı vakıflarımızın buraya başka amaçlarla kullandığı yönünde bize raporlar veriyorlar. Şuan da yöneticilerin görevden alınması ile ilgili vakıf yöneticilerinin azli ile ilgili pek çok davamız var. Dosyalarını özel olarak okuduğumda görüyorum ki onlar kalpti vicdandı bir sürü vakıflar kurmuşlar ama içinde uygun hareket etmiyorlar.” diye konuştu.

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) 40’ıncı Hizmet Yılı’nı bir davetle kutladı. Rixos Otel’de düzenlenen programa, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, eski TBMM Başkanlarından Köksal Toptan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, HASVAK Başkanı Engin Öztürk’ün yanı sıra birçok davetli katıldı.

Hasta yurttaşlara ve onların hastanelerine hizmet için kurulan vakıfların parmakla gösterilecek kadar az olduğunu belirten Arınç, “HASVAK başarılı olanların en başında geliyor. 1974 öncelikle Kıbrıs çıkarması sonrasında onlara gönüllü hizmet için koşan Engin hanımefendinin daha sonra 1985’ten itibaren bunu vakfa dönüştürmesi bugün Türkiye’de 10 ile Almanya ve Hollanda’da iki şubesi bulanan bir vakıf.” dedi.

HASTANE ZİYARETLERİNİ BİRAZ SİYASİ AMAÇLA YAPIYORDUM

“Benim siyasi hayatımda 40 yıla yaklaştı, hastane ziyaretlerini açık söylemek gerekirse birazda siyasi amaçla yapıyordum.” diyen Arınç, “Ancak bunun çok faydasını gördük. Eşimde bilir. Bazen birlikte, bazen de ayrı ayrı olmak üzere oda arkadaşlarıyla olmak üzere hemen hemen 15 günü geçirmemek üzere hastaneleri ziyaret ederdik. Söylediğim yıllar 12-13 yıl öncesiydi. Hastanelerimizin o zamanki durumlarını biliyorsunuz. Sağlam girenin sağlam çıkamadığı o hastanelerimizde bazen bir yatakta iki kişinin bulunduğu, bazen çok affedersiniz kirli çarşafların yerlere serildiği, tuvaletlerine giderilemediği hastanelerimizin, hasta bakıcıları, doktoru ve yönetimiyle zaafta bulunduğu zamanlardı. Bir kenarda kıvranan insanları görürdük. Herkes bir ihtiyacını ifade ederdi. Kimisi ilaç beklediğini söyler, kimisi yakınlarının gelip kendisini ziyaret etmediğinden bahsederdi. Bizde onları dinler mümkün olduğu kadar çare bulmaya çalışırdık. Öncelikle onların duasını alırdık ki ben siyasette bununu çok faydasını gördüm.” şeklinde konuştu.

Vakıf kurup hastalık, tedavi veya sağlık alanında bunu istismar edenlerin olduğunu anlatan Arınç, şunları söyledi; “Üzülerek söylemek istiyorum. İsimlerini vermeyeceğim müfettişlerimiz zaman zaman bu vakıflarda denetim yapıyorlar. Adı sağlıkla ilgili olsa dahi bazı vakıflarımızın buraya başka amaçlarla kullandığı yönünde bize raporlar veriyorlar. Şuan da yöneticilerin görevden alınması ile ilgili vakıf yöneticilerinin azli ile ilgili pek çok davamız var. Dosyalarını özel olarak okuduğumda görüyorum ki onlar kalpti vicdandı bir sürü vakıflar kurmuşlar ama içinde uygun hareket etmiyorlar.”

Konuşmaların ardından onur plaketleri takdimi, ödül töreni, yardımlar için piyango etkinliği, 40. Yıl pastası kesimi ve Akçaabat Horon Ekibi gösterisi yapıldı.














KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER