ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 22:57

Arınç: O acılı insanların, 3 şartın kabulü karşısında sevindiklerini gördük


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mavi Marmara olayında hayatını kaybedenlerin aileleri ile dün gece geç saatlere kadar bir araya geldiklerini hatırlatarak, "O acılı insanların üç şartın birlikte kabul edilmesi karşısında fevkalade sevindiklerini gördük." dedi.

Bülent Arınç, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) yönetimi kurulunu kabulünde basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. Dün gece Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde konutta yapılan toplantı ile ilgili olarak, "Mavi Marmara baskının şehit olan dokuz ailemizden sekizi, bir tanesi mazeretleri sebebiyle gelememişti. Eşleri, çocukları, babaları veya kardeşleri, bir tane de ağır yaralı olarak 3 seneden beri ağır durumda bulunan bir yaralımızın ailesi katıldılar. Aynı zamanda süreçle bu güne kadar ilgilenen kurum ve kuruluşların temsilcileri ve bazı hukuk bürosu yetkilileri de toplantıya katıldılar. Bu toplantıyı yapmamızın tek amacı bu aileler buluşma ve kucaklaşmaktı, onlara tekrar geçmiş olsun demekti, onların acılarını tekrar paylaşmaktı. Tazminat konusu dün akşamki toplantının konusu değildi. Hükümetimizin 3 yıldan bu yana sürdürdüğü İsrail'e 3 şartı kabul ettirmiş olması bu bir diplomatik başarıdır. Bu başarıyı bütün acılarımıza rağmen paylaşmamız gerekiyordu onlar da bu sevinci paylaştılar.” diye konuştu.

"TAZMİNATIN KONUŞULMASININ KENDİLERİNİ ÜZEBİLECEĞİNİ İFADE ETTİLER"

O acılı insanların üç şartın birlikte kabul edilmesi karşısında fevkalade sevindiğini gördüğünü vurgulayan Arınç, şu ifadeleri kullandı: "Şüphesiz tazminat konusu da ana hatlarıyla görüşüldü ama toplantıya katılan insanlar tazminat ilgili bir sözün konuşulmasının bile kendilerini üzebileceğini, esas meselenin özür ve ambargonun kalkmasıyla ilgili olduğunu, şüphesiz tazminatlar konusunda hükümetimizin yapacağı çalışmanın kendileri için de doğru olacağını ifade ettiler."

"DETAYLARA GİRMEK MÜMKÜN DEĞİL"

PKK'nın sınır dışına çekilmesi sürecine ilişkin olarak da süreci MİT’in yöneteceği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Arınç, bir taraftan Milli İstihbarat Teşkilatı'nın bir taraftan karar vermek gerekiyorsa hükümetin muhatap olduğunu ve bu süreci onların en iyi şekilde yürüttüğünün bilinmesi gerektiğini dile getirdi. Arınç, "Detaylara girmek mümkün de değil doğru da değil. “ şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER