ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Haziran 2013 Salı 01:36

Arınç: "Çarşı çekildi, diğerleri de çekilecek!"

Arınç: "Çarşı çekildi, diğerleri de çekilecek!"

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Çarşı grubunun gösterilerden tamamen çekildiğini söyledi.


Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Arınç ele alınan konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

"ÇARŞI ÇEKİLDİ DİĞERLERİ DE ÇEKİLECEK"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, taraftar gruplarının tavırlarıyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. 

Arınç, Çarşı Grubu'nun eylemlerden çekildiğini belirtirken, diğer taraftar gruplarının da çekilmesini beklediğini belirtti. Arınç şu ifadeleri kullandı: 

“Çarşı Grubu'nun sözcüsü Bülent Ergenç, Gezi Parkı’nda alkole karşı olduğu için bıçaklandı. Gezi Parkı’nda alkolün yasaklanması çağrısında bulundu, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Arınç, şöyle cevap verdi: “Kendisi Çarşı Grubu içinde varlığı bilinen, takdir edilen bir insan. Maalesef kendisi, ‘Burada içki içilmesin’ dediği için bıçaklanmıştır. Hamd olsun ki hayati tehlikesini atlattı ve taburcu oldu. Söyledikleri Türkiye’ye ibret olmalıdır. Gezi Parkı’nda yaşananların asıl kimler tarafından provoke edildiğini, asıl kimlerin kötü amaçlara uymak için bir şekilde iyi insanları kullandığını göstermektedir. Bu arkadaşımızın duyarlılığına teşekkür ediyorum. Bir Beşiktaşlı olarak bana ulaşan haberlere göre Beşiktaş Çarşı grubu bu olaylardan tamamen çekilmektedir. Şüphesiz Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının da işin geldiği bu boyutu gördükten sonra, ‘Biz de bu işte yokuz’ diyeceklerini veya tahmin ediyorum. Taraftar gruplarının kendi kulüpleri kadar Türkiye’yi çok sevdiklerini, Türkiye’de bir olumsuzluk istemediklerine inanıyorum. İnsanların gerçek yüzlerini görmek bakımından bu olayın fevkalade önemli olduğunu ve bunu yapanları kınadığımı ifade etmek istiyorum."

ÇARŞI'DAN AÇIKLAMA

Arınç'ın sözlerinin ardından ilk açıklama, Çarşı'nın tanınmış isimlerinden yazar Emrah Serbes'den geldi. Serbes, "Çarşı Gezi Parkı'ndan çekilmiyor. Taksim Dayanışması 'Eylem bitti' diyene kadar parktayız. Resmi açıklama yapmak gerekiyorsa yarın o da yapılır" dedi.

Bu arada Çarşı'nın resmi Twitter hesabında, grubun lideri Alen Markaryan'ın şu açıklaması yayımlandı:

"Gezi Parkı eylemlerinin başladığı günden bu yana birçok gazete ve televizyon kanalından röportaj isteği gelmesine karşın hiçbir gazete muhabiriyle görüşmedim, görüş bildirmedim ve hiçbir televizyon programına katılmadım. Kamuoyuna duyurulur.'

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER