ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2012 Perşembe 10:31

Araçlarınızı kış şartlarına hazırlayın!

Aracınıza kışlık bakım yaptırın yolda kalmayın!...


 

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, havaların soğuması ile vatandaşları uyardı.  Uzun süren sıcak havalar nedeniyle araç sahiplerinin kışlık bakımını aksattığını belirten  Bucak, bu durumun ani değişen hava koşulları nedeniyle sıkıntı yaratabileceğini söyledi. Yağışların yoğunlaşması ile lastik seçiminin önemine dikkat çeken Bucak, diş kalınlığı istenen seviyede olsa da, uzun süre kullanılmayan bayatlamış lastiklerin ‘kabak’ diye tabir edilen lastikler kadar tehlikeli olduğunu belirtti.

Antifrizi unutmayın, sileceklere Dikkat!
Sürücülerin olası ani hava değişikliklerine karşı hazırlıklı olmalarını isteyen Bucak, araçlarınızın yazdan kalma silecekleri sizi zor durumda bırakabilir uyarısında bulundu. Antalya’nın sıcağında kuruyan ve niteliğini kaybeden silecek lastikleri yağmur suyunu istediğiniz şekilde aracınızın camından atamayacaktır diyen Bucak, buda görüş açınızı engelleyecek, olası tehlikeleri beraberinde getirecek. Mutlaka silecek lastiklerinizi değiştirin dedi. Araçlardaki akülerin de önemine dikkat çeken Bucak, özellikle uzun yola çıkan sürücülerin sürpriz ile karşılaşmamaları için gerekli ölçümleri yaptırmasını istedi. Olası donmalara karşın radyatör ve silecek suyuna antifriz konulmasını tavsiye eden Bucak, araç bakımları için Antalya Oto Tamirciler Odası üyelerinin hazır olduğunu hatırlattı. Bucak, vatandaşların sanayi esnafına güvenmesini, gönül rahatlığı ile kontrollerini yaptırmalarını istedi.

Kar zincirini unutmayın!...
Uzun yola çıkacakların sadece araçlarına bakım yaptırmalarının yeterli olmadığını da sözlerine ekleyen Bucak, araçlarda bulunması gereken, çeki halatı, ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü, stepne, stepne değiştirme gereçleri, reflektör gibi gereçlerin yanı sıra, kar zincirinin mutlaka bulundurulmasını önerdi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER