ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Eylül 2014 Pazar 16:50

Antalya'da "Putin" protestosu!

Antalyada "Putin" protestosu!

ANTALYA'daki Ukraynalılar, Kırım Türkleri Platformu üyeleri ile birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i protesto etmek için yürüdü.


 ANTALYA'daki Ukraynalılar, Kırım Türkleri Platformu üyeleri ile birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i protesto etmek için yürüdü. Ukraynalılarla birlikte yürüyen Kırımlılar, 'Kırım Türktür Türk Kalacak, Ne Mutlu Türküm Diyene' diye slogan attı.

Muratpaşa Camii'nin güneyindeki kapalı yoldan başlayıp Kalekapısı'ndaki Attalos Heykeli'nde sona eren protesto yürüyüşüne, Antalya'ya yerleşen 100 kadar Ukraynalı ile Kırım Türkleri katıldı. Çoğunluğu Türklerle evli Ukraynalı gelinlerden oluşan protestocu grup, yanlarına çocuklarını da getirdi. Türk ve Ukrayna bayraklarıyla yapılan yürüyüşte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aleyhine sloganlar atıldı. Ukraynalılarla birlikte yürüyen Kırımlılar, 'Kırım Türktür Türk Kalacak, Ne Mutlu Türküm Diyene' diye slogan attı. Eylem, Attalos Heykeli önünde Ukrayna milli marşının söylenmesiyle devam etti.

KARŞI PROTESTO

Ukraynalılar slogan atıp Putin'i eleştirirken, bir de karşı protesto geldi. 3 yıl önce bir Türkle evlenip Antalya'ya yerleşen ve İrem adını alan Ukrayna asıllı Levinok Öztürk, Ukrayna Devlet Başkanı'nın eli kanlı bir lider olduğunu iddia etti. Putin'in ülkesine yardımcı olduğunu iddia eden İrem Öztürk, ortada bir bilgi kirliliği olduğunu savundu. Bebeğiyle birlikte protestocuları eleştiren İrem Öztürk, kendisinin her gün Ukrayna'daki ailesiyle görüştüğünü de söyledi. İrem Öztürk'ü yalancılıkla suçlayan gruptakiler ise üzerine yürüdü. Olayın büyümesini, araya giren sivil ekipler önledi.

"PUTİN BİR ŞEYTAN"

Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mikhalova, Putin'i 'şeytan' olarak nitelendirdi. İrem Öztürk'ün söylediklerinin doğru olmadığını söyleyen Vita Mikhalova, tek isteklerinin Ukrayna'dan Rusya'nın elini çekmesi ve barış olduğunu söyledi. Rusya'yı üçüncü kez protesto ettiklerini de anlatan Mikhalova, şöyle konuştu:
"Rusya önce Ukrayna'nın ayrılmaz parçası Kırım'ı ilhak etmiş, askeri birliklerini Ukrayna topraklarına sokarak Donetsk ve Lugansk şehirlerinin sokaklarına terör kusmuştur.  Ayrılıkçı teröristleri bağımsızlık savaşçıları gibi göstermeye çalışıp, onlara silah sağlayarak bölgedeki zengin maden ocaklarını ele geçirmek adına her türlü hileye başvurmuştur. Binlerce sivilin de ölümüne yol açmıştır. Binlerce insanımız mülteci durumuna düşmüştür. Putin'in tüm uluslararası yasaları ve insanlık onurunu hiçe sayarak yarattığı bu kardeş savaşı, Rus ve Ukrayna halkları arasında kanayan bir yaraya yol açmıştır. Bizler, etnik olarak, genetik olarak kültürel olarak çok yakın halklarız. Bir delinin çıkartmaya çalıştığı dünya savaşının tarafları olarak çocuklarımızı ve torunlarımızı kurban etmeden uyanın. Aksi takdirde çok geç olacak ve bu utanç sağ kalanlar için taşıması ağır bir yük olacak."
Kırım Türkleri Platformu Sözcüsü Saadet Asan ile İbrahim Özdemir de yaptıkları açıklamayla Putin'i eleştirdi.










 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER