ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Aralık 2014 Salı 09:57

Antalya'da okullar bir gün tatil

Antalyada okullar bir gün tatil

Antalya'nın merkez ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde bugün eğitime ara verildi.


Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle Antalya'nın merkez ilçeleri Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Aksu ve Döşemealtı ilçelerinde, ilkokul, ortaokul ve liselere bugün bir gün süreyle eğitim öğretime ara verildi.

Akdeniz Üniversitesinde de eğitime ara verildi

Antalya'daki kuvvetli yağış nedeniyle Akdeniz Üniversitesinde öğretime bugün bir gün süreyle ara verildi.

Akdeniz Üniversitesi Senatosu kararına göre, üniversiteye bağlı, Antalya merkez ve ilçelerindeki fakülteler, meslek yüksekokulları ile yüksekokulların tamamında, bugün bir gün süreyle eğitime ara verildi.

Antalya'da sağanak, kentte hayatı olumsuz etkiledi

Gece etkisini artıran ve sabaha kadar yoğun şekilde devam eden yağış nedeniyle çok sayıda araç trafikte mahsur kaldı, bazı evlerde su baskını yaşandı. Caddeler sular altında kalırken, bazı yollar trafiğe kapandı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, özellikle Konyaaltı, Liman, Muratpaşa mahalleleri ile Opera Kavşağı ve eski Sanayi Sitesi bölgelerinden yoğun ihbarlar aldıklarını söyledi. 

Su birikintileri nedeniyle 300'ün üzerinde aracın mahsur kalma ve evde su baskını ihbarı aldıklarını dile getiren Kısa, yağışın devam etmesiyle ihbarların da arttığı belirtti. 

Yağışın etkili olduğu andan itibaren belediyenin tüm ekiplerinin çalıştığını vurgulayan Kısa, 100'den fazla ekibin görev başında olduğunu kaydetti. 

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın da kentte son 24 saatte metrekareye 126 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Aydın, sağanağın Antalya merkezde öğle, doğu ilçelerinde ise akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER