ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 10:51

Antalya'da fabrikada kazan patladı

Antalyada fabrikada kazan patladı

Antalya’da Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada kazan patladı.


Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada kazan patlaması sonucu 2 kadın işçi hayatını kaybederken, 3’ü ağır 13 işçi yaralandı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, savcılık ve iş müfettişlerinin çalışmalara başladığını söyledi.

Sabah saat 08.10 sıralarında Antalya- Burdur karayolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısımda bulunan Beyazz Endüstriyel Tekstil Yıkama Fabrikası’nın arka kısmında bulunan buhar kazanında patlama meydana geldi. Patlamayla kadın işçilerden Nurten Uyar ve Mediha Göksel hayatını kaybederken, 3’ü ağır 13 işçi de yaralandı. Yaralı işçiler olay yerine gelen ambulans ve özel araçla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Patlamanın meydana geldiği fabrikada incelemelerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, olayda 2 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Türel, işyerinin buhar kazanında bir patlama meydana geldiğini belirterek, "Olayda iki işçimiz yaşamını yitirirken 13 işçi yaralandı. Yaralılardan 3 işçinin durumu ağır. Devlet tüm imkanlarıyla olay yerinde. Savcılık ve iş müfettişleri gerekli çalışmalara başladı. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Olay anında sabah vardiyasında işe başlarken patlama duyduklarını anlatan işçiler kazanın patladığını söylediler.

Öte yandan, büyük gürültünün yaşandığı patlamada buhar kazanının parçalarının 400-500 metre uzağa düştüğü gözüktü.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER