ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2013 Salı 16:31

Ankara’ya bu yıl 150 bin ağaç dikiliyor

Ankaraya bu yıl 150 bin ağaç dikiliyor


 Ankara’da Büyükşehir Belediyesi, başkentin belirlenen yerlerine 20 milyon çiçek, 150 bin adet ağaç ve 3.5 milyon çalı dikmeyi planlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı açıklamada, 8 adet dev rekreasyon alanı, irili ufaklı yüzlerce parkı olan Ankara’yı yeşillendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Gökçek, dikilecek toplam 150 bin ağacın yapraklı ağaçlardan Ihlamur, At Kestanesi, Çınar, Akasya, Akçaağaç, Gürgen, ibreli ağaçlardan ise göknar, sedir, mavi ladin, batı ladini, mazı, servi türlerinde seçtiklerini aktardı. Belirtilen ağaçları iklime uyum sağlaması nedeniyle tercih edildiğini açıklayan Gökçek, bu yıl aralarında Keçiören Esertepe, Mamak, Kurtboğazı, Yenimahalle, Batıkent, Çankaya Çukurambar olmak üzere çok sayıda yere dev rekreasyon alanı yapılacağını, tüm ilçelere de irili ufaklı pek çok park ve yeşil alan kazandıracaklarını müjdeledi.

BOYLU AĞAÇLARLA YEŞİL DOKU

Başkan Gökçek, Başkent’e yıl boyunca 7 metre boyunda güçlü kök sistemine sahip 35-40 santimetre gövde kalınlığında nitelikli ithal ağaçlar ile Sakarya bölgesinden alınan 5 metre boyunda yerli ve nitelikli ağaç dikimleri gerçekleştireceklerini belirtti. Kentin ana arterlerinde, bulvar ve kent girişleri ile prestij bölgelerinde nitelikli boylu ağaçların dikildiğini ifade eden Başkan Gökçek, diğer caddeler, yeşil alanlar ve rekreasyon alanlarında yerli boylu ağaçların dikim çalışmalarını sürdürdüklerini ayrıca uygun alanlara 3.5 milyon çalı yerleştireceklerini belirtti.
Gökçek, bu yıl rekreasyon alanları, prestij parklar, refüjler ve yeşil alanlara dikilecek 20 milyon adet çiceğin, yazlık ve kışlık mevsimsel çiçek türlerinden seçildiğini söyledi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER