ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 14:53

Ankara’da 15 bin aday YGS provası yaptı

Ankarada 15 bin aday YGS provası yaptı


Ankara’da 15 bini aşkın üniversite adayı, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi Gazi Üniversitesi’nde deneme sınavına girdi. Öğrencilerin üstleri tek tek arandı, her adayın sınav salonu önceden belirtildi, TC kimlik numaraları ve isimlerinin kodlu olduğu optik formları ise sıralarında yer aldı.

Türkiye’deki özel bir dershane, üniversite adaylarına yönelik 24 Mart’ta düzenlenecek YGS öncesi gerçeğini aratmayacak bir sınav provası yaptı. Ankara’da 15 binden fazla adayın katıldığı sınav, başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde 80 bine yakın adayın katılımıyla aynı gün ve aynı saatte yapıldı.

ÖSYM’nin tüm kurallarının geçerli olduğu sınavda, öğrencilerin üstleri tek tek arandı. Tıpkı gerçek YGS’deki gibi sınav salonlarında her adayın sırası belirtildi. Sıralarda ise her öğrencinin adına hazırlanmış TC kimlik numaraları ve isimlerinin kodlu olduğu optik formlar yer aldı. Böylec, üniversite adayları YGS’ye sayılı günler kala gerçek bir ortamda, gerçeğe en yakın şekilde kendilerini test etti. Öğrenciler, sınava girerken aileleri de dışarıda aynı heyecanı yaşadı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER