ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 22:38

"Ankara, mobilya ve dekorasyon alanında önemli bir merkez"

"Ankara, mobilya ve dekorasyon alanında önemli bir merkez"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın mobilya ve dekorasyon alanında önemli merkezlerden biri olduğunu söyledi.

Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ile birlikte Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın (MODEV) açılışına katıldı. Başkent Ankara’nın mobilya ve dekorasyon alanında önemli merkezlerden biri olduğunu belirten Erdoğan, katılımcılara da fuara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Açılışta konuşan ATO Başkanı Salih Bezci de "Hem gözbebeğimiz mobilya sektörünü ağırlamaktan hem de Başkent’imize fuar yapılmaya uygun bir merkez kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi. Ankara Mobilyacılar Sitesi’nin mobilya üretimi ve ihracatı açısından Başkent’in yüz akı olduğunu dile getiren Bezci, Türkiye’de ihracatta yerli kaynakları en çok kullanan ve ithal ürünlere bağımlılığı en az olan sektörlerden birinin mobilya sektörü olduğunu söyledi.

Mobilya sektörünün diğer tüm üretici ülkelerin olduğu gibi Çin’in ucuz üretimi ile rekabette sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Bezci, "Siteler esnafımız kaliteli üretimini, moda ve tasarımla birleştirmeye çalışıyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla mobilyacılık sektörünün istenen rekabetçi yapıya kavuşacağına inanıyoruz." diye konuştu. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER