ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 10:07

Anıtkabir'deki resmi törende bir ilk!

Anıtkabirdeki resmi törende bir ilk!

Kızılay’da sirenlerin çalması ile birlikte otomobillerinden inen vatandaşlar saygı duruşuna geçti. Görevli polisler ise selam durdu.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikabinin 76. yılında saatler 09.05’i gösterdiğinde Başkent’te hayat durdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve bakanların tam kadro katıldığı Anıtkabir'deki törende saygı duruşunda bulunuldu.

BU YILKİ TÖRENLERDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Bu yılki törenlerde bir ilk oldu. Türk Yıldızları ve Solo Türk uçuş gösteri yaptı. Bir F-16'nın en düşük mesafede uçuş gerçekleştirdi. Bu uçuşun ardından devletin zirvesi Misak-ı Milli kulesine geçti ve burada Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel deftere yazdıklarını okudu.

Erdoğan, Atatürk ve gazilerden alınan mirası daha da ileri götürecekleri sözünü verdi.

ANITKABİR ÜZERİNDE KALP İŞARETİ

Türk yıldızları Anıtkabir üzerinde bir kalp işareti oluşturdu. Gösteri büyük heyecanla izlendi.

DOLMABAHÇE'DE DE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda da anıldı.

Dolmabahçe Sarayı'nda 57 yaşında hayata gözlerini yuman Mustafa Kemal Atatürk'ün son nefesini verdiği oda, erken saatlerden itibaren sevenleriyle doldu. Askeri ve sivil erkan, sivil toplum örgütleri, gençler ve çocuklar, Ata'nın çiçeklerle dolu yatağının başında hazır bulundu. 09.05'te sirenlerin çalmaya başlamasıyla birlikte Dolmabahçe Sarayı'na büyük bir sessizlik hakim oldu. Ziyarete gelen öğrenciler ve vatandaşlar da sirenlerin çalmasıyla birlikte sarayın önünde saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Dolmabahçe Sarayı, düzenlenen törenin ardından ziyarete açıldı. Sarayı ziyaret eden vatandaşlar, Mustafa Kemal Atatürk'ün son nefesini verdiği yatağın üzerine karanfil bıraktı.
 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER